Accuzuurweger compleet

Fabricaat Amarell GmbH & Co. KG (H 851 500).

Accuzuurweger compleet:

  • Accu tester
  • Lengte 330 mm
  • Met glazen buis, zuigbal, aanzuigtuit en areometer
  • In kartonnen doos
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is een accuzuurweger?

Een accuzuurweger is geschikt voor het testen van de dichtheid van het accuzuur om de ladingstoestand van de accu te kunnen bepalen. Een accuzuurweger is een apparaat waarmee het soortelijk gewicht van het elektrolyt vastgesteld kan worden. Het elektrolyt is een verdunde oplossing van zwavelzuur in water. Van een volledig geladen accu is het soortelijk gewicht, ofwel dichtheid van het zuur 1,28 kg/l. Wanneer de accu ontladen wordt, worden sulfaationen uit het elektrolyt onttrokken waardoor de dichtheid afneemt tot 1,12 kg/l. De accu is hierdoor “leeg”. De zuurweger is een buis met een ballonnetje waarmee het elektrolyt opgezogen kan worden. In de buis zit een drijver met een schaalverdeling van 1,08 bovenaan tot 1,30 onderaan. In een geladen accu is, doordat de dichtheid van het zuur hoog is, het drijfvermogen ook hoog. Op de vloeistofspiegel ligt het streepje 1,28. Bij een ontladen accu is het drijfvermogen veel lager en geeft de drijver de actuele waarde weer.

Accuzuur

Accuzuur wordt ook wel het elektrolyt genoemd en is de vloeibare component in de lood-zuuraccu. Het bestaat uit een 37% oplossing van zwavelzuur (H2SO) in water (H2O). In de lood-zuuraccu vormt het elektrolyt niet alleen de geleidende component tussen de positieve en negatieve platen. De stof komt voor als een kleurloze vloeistof. 

Accuzuurweger kopen?

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Variërend van chemicaliën tot koude en warmte apparaten en een ruim assortiment aan bescherming en veiligheid. Het magnesium fosfaat vindt u bij InstruLabo onder andere in een complete verpakking. 

Heeft u interesse in dit artikel of in één van onze andere laboratoriumartikelen? Neem bij twijfels of vragen zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Meer informatie
SKU 227.502
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite