ALDRICH Bismut(III) Trifluoromethaan sulfonaat; 5 g

ALDRICH Bismut(III) Trifluoromethaan sulfonaat; 5 g
(0 reviews)
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Bismut is een scheikundig element met het symbool Bi. Het heeft het atoomnummer 83 en het is een roodwit hoofdgroepmetaal. De hoofdgroepmetalen zijn de zwaardere elementen van de boorgroep, koolstofgroep en de stikstofgroep. Het wordt zo genoemd om deze metalen van de overgangsmetalen, de lanthaniden en de actiniden te scheiden. In het verleden werd Bismut vaak met tin of lood verward. Het deelt namelijk veel verschillende eigenschappen mee deelt. Hieronder ziet u het assortiment aan Bismut van InstruLabo. 

Wat is Bismut?

Het eenvoudige lichaam van bismut is een arm zilverwit metaal met een glanzende roodachtige tint, waarvan sommige zouten en dampen giftig zijn. Het is te vergelijken met fosfor, antimoon en arseen. Het is ook vaak verbonden met lood, waarbij de uitbreiding van de ene en de inkrimping van de andere elkaar compenseren. Bij InstruLabo is Bismut in verschillende soorten en maten beschikbaar.

Hoe wordt Bismut toegepast?

Bismut heeft veel verschillende toepassingen in verschillende industrieën. Het wordt vooral bij de productie van cosmetica en geneesmiddelen toegepast. Door het lage smeltpunt van veel bismultlegeringen maakt het ook geschikt om in brandmelders toegepast te worden. Ook wordt Bismut bij solderen gebruikt. Het zet bij afkoelen af, waardoor Bismut in sommige gevallen hiervoor perfect is. Bismut is een breekbaar zwaar metaal, maar het is als enige van deze groep niet giftig. Wanneer Bismut verbrandt, doet dit dat onder vorming van een heldere blauwgroene vlam. Bismut is dus een metaal die uitzet wanneer deze bevriest. Ook Bismut kan in vuurwerk gebruikt worden om mooie kleureffecten te maken.

Bismut bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot verschillende beschermingsmiddelen en zo dus ook Bismut. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen en laten afleveren. 

Meer informatie
SKU 633305-5G
CAS-nummer [88189-03-1]
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite