Halfgelaatsmaskers

Halfgelaatsmasker kopen? De halfgelaatsmaskers worden gebruikt om schadelijke vervuiling en gifstoffen uit de lucht te filteren. Het geeft dus ook bescherming tegen giftige dampen (bij gebruik van het juiste filter). Iets wat de mondkapjes niet doen. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Verschillende soorten halfgelaatsmaskers kopen

Als u een halfgelaatsmasker wilt kopen, is het belangrijk om de verschillende soorten te kennen.

Onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers

Bij halfgelaatsmaskers wordt onderscheid gemaakt tussen onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers en niet onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers. Standaard zijn bij InstruLabo de niet onderhoudsvrije maskers te koop. Onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers zijn op aanvraag echter ook te koop. Indien u hierover informatie wenst te ontvangen, kunt u een bericht sturen aan sales@instrulabo.nl

Niet onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers

De niet onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers bedekken mond, neus en kin. InstruLabo levert deze als dubbelpatroon halfgelaatsmasker. Hierdoor heeft men een betere verdeling van het gewicht van de filters en een lagere ademhalingsweerstand. Dit draagt bij tot een beter draagcomfort. De maskers maken gebruik van een filter. De eis aan de toe te passen filters is, dat deze niet zwaarder zijn dan 300 g.

De Filters van een halfgelaatsmasker, waar let je op?

Filters raken bij het gebruik van een halfgelaatsmasker na verloop van tijd verstopt. De absorptie- en adsorptiesubstraten van de filters raken verzadigd of bedekt en dienen dus tijdig vervangen te worden. Het is daarom van belang dat ze regelmatig nagekeken worden op beschadigingen. Een halfgelaatsmasker dat niet luchtdicht is, voldoet niet omdat het niet de juiste bescherming geeft. Ook het dragen van gezichtsbeharing kan de werking van het product beïnvloeden.

Alternatieven voor een halfgelaatsmasker

Voor maskers die het gehele gezicht bedekken, kan gekozen worden voor een volgelaatsmasker. Heeft u minder bescherming nodig, kies dan bijvoorbeeld voor het kopen van mondkapjes

3M halfgelaatsmasker kopen bij InstruLabo

Door het kopen van een halfgelaatsmasker van 3M kiest u voor kwaliteit! Heeft u nog verdere vragen over halfgelaatsmaskers, volgelaatsmaskers of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite