Adembescherming >> Halfgelaatsmaskers

De halfgelaatsmaskers worden gebruikt om schadelijke vervuiling en gifstoffen uit de lucht te filteren. Dit type maskers geeft dus ook bescherming tegen giftige dampen (bij gebruik van het juiste filter). Iets wat de mondkapjes of stofmasker niet doen. Bij halfgelaatsmaskers wordt onderscheid gemaakt tussen onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers en niet onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers.

InstruLabo heeft standaard de niet onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers in het programma. Onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers zijn op aanvraag beschikbaar. Indien u hierover informatie wenst te ontvangen, kunt u een bericht sturen aan sales@instrulabo.nl. De niet onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers bedekken mond, neus en kin. InstruLabo levert deze als dubbelpatroon masker. Hierdoor heeft men een betere verdeling van het gewicht van de filters en een lagere ademhalingsweerstand. Dit draagt bij tot een beter draagcomfort. Halfgelaatsmaskers maken gebruik van een filter. De eis aan de toe te passen filters is, dat deze niet zwaarder zijn dan 300 g.

Filters raken bij het gebruik van een halfgelaatsmasker na verloop van tijd verstopt. De absorptie- en adsorptiesubstraten raken verzadigd of bedekt en dienen dus tijdig vervangen te worden.Het is daarom van belang dat halfgelaatsmaskers regelmatig nagekeken worden op beschadigingen. Een gasmasker dat niet luchtdicht is, voldoet niet omdat het niet de juiste bescherming geeft. Ook het dragen van gezichtsbeharing kan de werking van het gasmasker beïnvloeden.

Voor maskers die het gehele gezicht bedekken, kan gekozen worden voor een volgelaatsmasker.

Door het kopen van een halfgelaatsmasker van 3M kiest u voor kwaliteit!

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Lijst  Foto-tabel 
Artikel Artikelnummer Prijs
Halfgelaatsmasker Medium

Halfgelaatsmasker Medium

Productgegevens
0148MMMA7002S
€ 48,79

Halfgelaatsmasker siliconen Medium

Halfgelaatsmasker siliconen Medium

Productgegevens
0148MMMA7502
€ 35,70

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Lijst  Foto-tabel 
U kiest voor Instru-Labo vanwege het persoonlijk advies. De medewerkers denken mee met uw situatie. Zij staan u bij met mogelijkheden, oplossingen, en de technische dienst repareert en controleert mankementen. Bij Instru-Labo B.V. bestel je onder andere een breed assortiment aan Adembescherming (Halfgelaatsmaskers).