Mondkapjes

Mondkapje kopen? Een mondkapje of mondmasker wordt gebruikt ter bescherming van de luchtwegen tegen stof en wordt daarom ook stofkapje of stofmasker genoemd. Belangrijk om te weten is, dat mondkapjes geen bescherming bieden tegen de dampen van organische oplosmiddelen. Extra comfort wordt verkregen door te kiezen voor het kopen van een mondkapje met een uitademventiel. Een uitademventiel bij een masker heeft meerdere comfort verhogende functies: uitademweerstand verkleinen, CO2 gehalte verkleinen binnenin het masker, temperatuur en vochtigheid verminderen binnenin het mondmasker.

Overweegt u om een mondkapje te kopen? Bij de mondkapjes wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten mondkapjes:

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

Mondkapjes met P1 bescherming kopen:

Kies voor FFP1 mondkapjes voor lichte bescherming tegen Inert stof, rook en nevel die geen verandering teweegbrengen in de structuur van de ademhalingswegen. Maximaal aanvaarde concentratie van verontreinigende stoffen: 4x de grenswaarde. Kies bijvoorbeeld voor dit veelverkochte 3M mondkapje met FFP1 bescherming.

Mondkapjes met P2 bescherming:

Deze FFP2 mondkapjes bieden optimale bescherming tegen schadelijk stof, rook en nevel die ademhalingswegen kunnen aantasten. Bij P2 mondkapjes geldt een maximaal aanvaarde concentratie van verontreinigende stoffen: 10x de grenswaarde. Er zijn 3M FFP2 mondkapjes met uitademventiel en 3M FFP2 mondkapjes zonder uitademventiel te koop. 

Mondkapjes met P3 bescherming kopen:

Bij het kopen van een mondkapje met de FFP3 klassen, heeft u maximale bescherming tegen stofdeeltjes (dus geen dampen) van giftige tot zeer giftige stoffen. Een FFP3 mondkapje beschemt ook tegen fijnstof. Deze mondkapjes hebben een maximaal aanvaarde concentratie van verontreinigende stoffen: 50x de grenswaarde. Het 3M 9332+ mondkapje biedt FFP3 bescherming. 

Het juiste mondkapje kopen

Om dus een keuze te maken uit de verschillende mondkapjes, moet men weten hoe schadelijk het stof is. Dit wordt uitgedrukt in de grenswaarde: de maximaal aanvaarde concentratie van een stof. Door de overheid zijn diverse grenswaarden vastgesteld. Op basis hiervan kan je een goede keuze het juiste soort mondkapje kopen. De firma 3M is een bekende fabrikant van mondkapjes. Deze 3M mondkapjes zijn bij Instrulabo te koop. Aangezien stoffilters van de mondkapjes volgens het principe van mechanische filtratie werken, zal een stoffilter verzadigd zijn wanneer de inademweerstand verhoogt. Indien men dit waarneemt, dient men de filter van het mondkapje onmiddellijk te vervangen.

Biedt het kopen van een mondkapje niet voldoende bescherming? Heeft u bijvoorbeeld bescherming tegen dampen nodig? Kijk dan bij de halfgelaatsmaskers of volgelaatsmaskers. Heeft u vragen of heeft u meer advies over het kopen van mondkapjes nodig? Neem dan contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite