Mondmasker met ventiel

Een mondmasker met ventiel is een essentieel accessoire wanneer u in een laboratorium met chemicaliën en stoffen werkt. Een mondmasker beschermt u tegen nare stoffen en beschermt uw luchtwegen. De mondmaskers met ventiel zijn in verschillende klassen van filterefficiëntie beschikbaar: FFP1, FFP2 en FFP3. U maakt de beste keuze door erachter te komen wat de grenswaarde is van de stoffen/chemicaliën waarmee u werkt.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Het uitademingsventiel

Het uitademingsventiel zorgt ervoor dat de temperatuur binnenin het masker verminderd. Ook zorgt het ervoor dat er minder warme lucht bij de openingen van uw masker ontsnapt. Zo blijft uw bril langer onbeslagen en kunt u ongestoord en gefocust door met uw experimenten. Het uitademingsventiel van een mondmasker met ventiel zorgt er ook voor dat de uitademingsweerstand verkleind. Zo ademt u met meer comfort wanneer u een mondmasker met ventiel draagt. Een mondmasker met ventiel verlaagt ook het CO2 gehalte binnenin het masker. U heeft meer beschikking tot frisse en schone lucht doordat u de lucht constant weer door het ventiel uitademt. Zo blijft uw mondmasker met ventiel fris en comfortabel om te dragen.

De verschillende filterklassen van de mondmaskers met ventiel

De mondmaskers met ventiel zijn in drie verschillende varianten beschikbaar: FFP1, FFP2 en FFP3. Deze geven aan wat voor bescherming het mondmasker met ventiel biedt.

FFP1 mondmasker

Zo heeft een FFP1 mondmasker met ventiel de lichtste bescherming. Deze biedt een lichte bescherming tegen inert stof, rook en nevel die geen verandering in de structuur van de ademhalingswegen brengen.

FFP1 mondmasker met ventiel

FFP2 mondmasker

Een FFP2 mondmasker met ventiel biedt de optimale bescherming tegen schadelijke stof, rook en nevel die de ademhalingswegen kunnen beschadigen.

FFP2 mondmasker met ventiel

FFP3 mondmasker

Een FFP3 mondmasker met ventiel geeft u maximale bescherming tegen stofdeeltjes (geen dampen) van giftige en zeer giftige stoffen.

FFP3 mondmasker met ventiel

Weet waarvoor u het mondmasker gebruikt

Om te weten welk mondmasker met ventiel u nodig heeft, is het belangrijk om te weten met welke chemicaliën en/of stoffen u gaat werken. Dit kunt u nakijken door de grenswaarde van de stoffen/chemicaliën te controleren. Een FFP1 mondmasker met ventiel kan maximaal 4x de grenswaarde tolereren. Een FFP2 mondmasker met ventiel kan dit 10x en een FFP3 kan 50x de grenswaarde tolereren.

Mondmasker met ventiel kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar een mondmasker met ventiel? Heeft u nog vragen over mondmaskers met ventiel of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite