Volgelaatsmaskers

Wilt u een volgelaatsmasker kopen? De volgelaatsmaskers worden gebruikt om schadelijke vervuiling en gifstoffen uit de lucht te filteren. Het geeft dus ook bescherming tegen giftige dampen (bij gebruik van het juiste filter). Iets wat de mondkapjes niet doen.

... Lees meer
3 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is een volgelaatsmasker?

De volgelaatsmaskers bedekken het gehele gelaat, dus mond, neus, kin en gezicht. Er wordt dus een nóg betere gelaatsbescherming geboden dan bij de halfgelaatsmaskers. Dit masker beschermt ook de ogen. Door de constructie van een volgelaatsmakser wordt ook een betere afdichting gekregen dan bij de halfgezichtsmaskers. Vrijwel alle filters kunnen gecombineerd worden met een dit masker. Eventueel kan ook een spraakmembraan in dit product gezet worden voor een betere verstaanbaarheid tijdens het dragen van het masker.

Welke soorten volgelaatsmaskers zijn er?

Volgelaatsmaskers zijn er in drie klassen:

  • Klasse 1: Dit zijn volgelaatsmaskers die geschikt zijn voor licht werk
  • Klasse 2: Volgelaatsmaskers geschikt voor algemeen gebruik bij industrieel gebruikt (op aanvraag; stuur een bericht aan: sales@instrulabo.nl
  • Klasse 3: Deze volgelaatsmaskers zijn geschikt voor zware omstandigheden (bijvoorbeeld brandweerwerkzaamheden). Ook deze maskers zijn op aanvraag verkrijgbaar; stuur een bericht aan: sales@instrulabo.nl

De filters van een volgelaatsmasker, waar let je op?

De filters van volgelaatsmaskers raken bij het gebruik verstopt en absorptie- en adsorptiesubstraten raken verzadigd of bedekt. Om deze reden dienen de filters van het product dus tijdig vervangen te worden. Het is van belang dat de maskers regelmatig nagekeken worden op beschadigingen. Een volgelaatsmasker dat niet luchtdicht is, voldoet niet omdat het niet de juiste bescherming geeft. Ook het dragen van gezichtsbeharing kan de werking van het masker beïnvloeden.

Wat zijn de alternatieven voor volgelaatsmaskers?

Alternatieven voor een volgelaatsmasker zijn het kopen van mondkapjes of halfgelaatsmaskers. Deze adembescherming biedt echter minder bescherming. Weet u niet zeker welk type adembescherming u nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op. 

3M volgelaatsmaskers

Ons advies voor volgelaatsmaskers is volgelaatsmaskers van 3M. Bij InstruLabo hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Met een volgelaatsmasker van 3M kiest u voor kwaliteit! 

Volgelaatsmasker kopen bij InstruLabo

Volgelaatsmasker kopen? Dat kan snel en betrouwbaar bij InstruLabo! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite