Adembescherming >> Volgelaatsmaskers

De volgelaatsmaskers worden gebruikt om schadelijke vervuiling en gifstoffen uit de lucht te filteren. Een volgelaatsmasker geeft dus ook bescherming tegen giftige dampen (bij gebruik van het juiste filter). Iets wat de mondkapjes niet doen.

Wat is een volgelaatsmasker?

De volgelaatsmaskers bedekken het gehele gelaat, dus mond, neus, kin en gezicht. Er wordt dus een nóg betere gelaatsbescherming geboden dan bij de halfgelaatsmaskers. Het volgelaatsmasker beschermt ook de ogen. Door de constructie van een volgelaatsmakser wordt ook een betere afdichting gekregen dan bij de halfgezichtsmaskers. Vrijwel alle filters kunnen gecombineerd worden met een volgelaatsmasker. Eventueel kan ook een spraakmembraan in het volgelaatsmasker gezet worden voor een betere verstaanbaarheid tijdens het dragen van het masker.

Soorten volgelaatsmaskers

Volgelaatsmaskers zijn er in drie klassen:
Klasse 1: Dit zijn volgelaatsmaskers die geschikt zijn voor licht werk
Klasse 2: Volgelaatsmaskers geschikt voor algemeen gebruik bij industrieel gebruikt (op aanvraag; stuur een bericht aan: sales@instrulabo.nl
Klasse 3: Deze volgelaatsmaskers zijn geschikt voor zware omstandigheden (bijvoorbeeld brandweerwerkzaamheden). Ook deze volgelaatsmaskers zijn op aanvraag verkrijgbaar; stuur een bericht aan: sales@instrulabo.nl

De filters van een volgelaatsmasker

De filters van volgelaatsmaskers raken bij het gebruik verstopt en absorptie- en adsorptiesubstraten raken verzadigd of bedekt. Om deze reden dienen de filters van een volgelaatsmasker dus tijdig vervangen te worden. Het is van belang dat volgelaatsmaskers regelmatig nagekeken worden op beschadigingen. Een volgelaatsmasker dat niet luchtdicht is, voldoet niet omdat het niet de juiste bescherming geeft. Ook het dragen van gezichtsbeharing kan de werking van het het masker beïnvloeden.

Alternatieven voor volgelaatsmaskers

Heeft u minder bescherming nodig? Naast de volgelaatsmaskers, kunt u ook kiezen voor het kopen van mondkapjes of halfgelaatsmaskers. Weet u niet zeker welk type adembescherming u nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op. 

3M volgelaatsmaskers

Bij InstruLabo hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Daarom zijn bij InstruLabo onder andere volgelaatsmaskers van 3M te koop. Met een volgelaatsmasker van 3M kiest u voor kwaliteit!

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Lijst  Foto-tabel 
Artikel Artikelnummer Prijs
Volgelaatsmasker 6700S maat S, met 2 bajonetsluitingen

Volgelaatsmasker 6700S maat S, met 2 bajonetsluitingen

Productgegevens
865.012
€ 124,70

Volgelaatsmasker 6800M maat M, met 2 bajonetsluitingen

Volgelaatsmasker 6800M maat M, met 2 bajonetsluitingen

Productgegevens
865.014
€ 124,70

Volgelaatsmasker 6900L maat L, met 2 bajonetsluitingen

Volgelaatsmasker 6900L maat L, met 2 bajonetsluitingen

Productgegevens
865.016
€ 124,70

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Lijst  Foto-tabel 
U kiest voor Instru-Labo vanwege het persoonlijk advies. De medewerkers denken mee met uw situatie. Zij staan u bij met mogelijkheden, oplossingen, en de technische dienst repareert en controleert mankementen. Bij Instru-Labo B.V. bestel je onder andere een breed assortiment aan Adembescherming (Volgelaatsmaskers).