Butyl

Bij werkzaamheden in specifieke laboratorium- en industriële omgevingen waarbij u in contact komt met agressieve chemicaliën, zijn de standaard handschoenen vaak niet voldoende. Butyl handschoenen zijn dan een betere keus, aangezien deze een betere bescherming bieden. Ze combineren een hoge chemische weerstand met comfort, waardoor u veilig en efficiënt kunt werken. Voor een handschoen die zowel duurzaamheid als veiligheid garandeert, kiest u voor butyl. 

... Lees meer
14 producten
Sorteer op

Eigenschappen van butyl handschoenen

Butyl is een synthetische rubber met een aantal uitstekende eigenschappen. Zie hieronder een aantal positieve eigenschappen van butyl:

  • Chemische weerstand: Butyl is bestand tegen veel agressieve chemicaliën, waardoor het ideaal is voor gebruik in gevaarlijke omgevingen.
  • Bestand tegen veroudering: Butyl heeft ene lange levensduur door weerstand tegen verouderingsprocessen.
  • Ozon- en oxidatiebestendig: Butyl biedt extra duurzaamheid door weerstand tegen ozon en oxidatie.
  • Flexibiliteit: Butyl zorgt voor een comfortabele pasvorm, essentieel voor langdurig gebruik.
  • Comfortabele pasvorm: De handschoenen zijn gemaakt voor gebruiksgemak en comfort, zelfs bij langdurige draagperioden.

Toepassingen en sectoren

In welke sectoren komen butyl handschoenen het meest tot hun recht? Denk aan de chemische industrie, farmaceutische labs en in situaties waar men in aanraking komt met chemische stoffen. Het is de hoge chemische bestendigheid die deze handschoenen zo waardevol maakt in deze sectoren. Of het nu gaat om het mengen van chemicaliën, het hanteren van gevaarlijke stoffen of werken in een cleanroom, butyl handschoenen garandeert uw veiligheid.

Onderhoud en levensduur

Ondanks het stevige materiaal, vereisen butyl handschoenen enige zorg om hun levensduur te maximaliseren. Na gebruik is het raadzaam ze goed te reinigen, vooral als ze in contact zijn geweest met chemicaliën. Opslag op een koele, droge plek, uit de buurt van direct zonlicht zal ook bijdragen aan het behoud van hun integriteit en functionaliteit.

Voorop in Veiligheid met InstruLabo

Veiligheid op de werkplek is een prioriteit en zou nooit vergeten moeten worden in een laboratorium. Door te kiezen voor de butyl handschoenen van InstruLabo, kiest u voor een product dat voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Ons doel is om u te voorzien van betrouwbare producten die uw veiligheid op de voorgrond plaatsen. Bovendien staan we klaar met deskundig advies en ondersteuning om u te helpen de beste keuze te maken voor uw specifieke behoeften.

Search engine powered by ElasticSuite