Snijbestendige handschoenen

Snijbestendige handschoenen vallen in categorie 2, conform PBM-richtlijn 89/686/EEG. De snijbestendige handschoenen uit deze categorie bieden bescherming tegen middelzware risico’s. Hieronder worden risico’s bedoeld tijdens algemene werkzaamheden. De snijbestendige handschoenen bieden o.a. bescherming tegen perforatie en dragen zorg voor snij- of schuurweerstand.

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

Wat zijn normeringen voor snijbestendige handschoenen?

Snijbestendige handschoenen gebruiken vaak de EN 388:2003 & EN 388:2016 normering. Snijbestendige handschoenen zullen aan één van deze normeringen voldoen. Aan de hand hiervan kan je aflezen welke mate van bescherming de snijbestendige handschoenen bieden. 

Snijbestendige handschoenen met EN 388:2003 normering

EN 388:2003 voor beschermende handschoenen tegen mechanische gevaren. De mate van bescherming van de snijbestendige handschoenen wordt aangeduid door een pictogram, gevolgd door vier cijfers (prestatieniveaus). Deze cijfers stemmen overeen met het testresultaat van de snijbestendige handschoenen voor een specifiek risico:

  1. Schuurweerstand van de handschoenen: aantal cycli dat nodig is om door de snijbestendige handschoen te schuren.
  2. Snijweerstand: aantal cycli dat nodig is om bij een constante snelheid door de snijbestendige handschoen te snijden. Dit geeft de snijbestendigheid van de handschoenen aan.
  3. Scheurweerstand: kracht die nodig is om de snijbestendige handschoen te scheuren
  4. Perforatieweerstand: kracht die nodig is om de snijbestendige handschoen met een punt van standaardafmetingen te doorboren

Snijbestendige handschoenen met EN 388:2016 normering

Naast de EN 388:2003 norm kunnen snijbestendige handschoenen beoordeeld worden met de EN 388:2016 norm. Hierbij horen nog twee prestatiemetingen:

  • Snijweerstand (EN ISO 13997 test – TDM100)
  • Schokweerstand van de handschoenen.

De juiste snijbestendige handschoenen kopen

Bij de snijbestendige handschoenen kan het dus voorkomen dat een handschoen slechts in geringe mate bescherming biedt tegen snijden, maar bijvoorbeeld wel veel weerstand geeft tegen schuring en daardoor tevens voor een goede bewegingsvrijheid zorgt. Ook kan het daardoor een minder zware snijbestendige handschoen zijn die goed ademt. Zie hiervoor de Pro-Fit Premium 860. Snijbestendige handschoen van rvs vlechtwerk bieden een goede bescherming tegen snij- en steekverwondingen.

De juiste snijbestendige handschoenen kopen? Ga na aan welke criteria deze moeten voldoen. Voor advies kunt u contact met ons opnemen.

Search engine powered by ElasticSuite