Oogbescherming

In veel situaties is oogbescherming belangrijk. Bij het werken in een laboratorium, fabriek of zelfs in bepaalde winkels is oogbescherming noodzakelijk. Het is belangrijk om zuinig te zijn op je ogen, dus bescherm ze wanneer dat nodig is. Bij Instrulabo is oogbescherming van hoge kwaliteit verkrijgbaar.

... Lees meer
Producten 1-24 van 39
Sorteer op

Oogbescherming

Oogbescherming is bij vele bedrijven uiterst belangrijk. Wanneer je in een laboratorium werkt, zorg dat er altijd oogbescherming tot uw beschikking is. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening met andere lichaamsbescherming te houden. Bij het werken met gevaarlijke gassen die bij inademing schadelijk kunnen zijn, is adembescherming noodzakelijk. Daarnaast is het in veel situaties ook belangrijk, en zeker niet minder belangrijk, om handschoenen, oogbescherming en hoofdbescherming tot uw beschikking te hebben.

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen zijn een belangrijk middel om je ogen te beschermen. Hiermee worden de ogen afgedekt en beschermd tegen bijvoorbeeld vuile stoffen of andere schadelijke materialen. Het is belangrijk dat de veiligheidsbrillen comfortabel, maar ook stevig zitten en de ogen volledig afschermen. Voor de veiligheidsbrillen zijn er ook wandboxen verkrijgbaar. Voor 1, 4 of 12 stuks. De wandboxen zijn van kunststof en zorgen ervoor dat de veiligheidsbrillen afgedekt zijn wanneer deze niet gebruikt worden.

Waarom moet ik een veiligheidsbril dragen?

Een veiligheidsbril kan je ogen beschermen tegen uv-stralen, rondvliegende deeltjes en zelfs chemische stoffen. Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen meerdere risico’s. Je hebt mechanische risico’s zoals stof, steken of splinters. Chemische risico’s zoals, vaste of gasvormige stoffen, spatten of druppels en als laatste stralingsrisico. Hieronder vallen bijvoorbeeld uv-stralen, infraroodstraling en warmtestraling. 

Oogspoelflessen

Oogspoelflessen zijn één van de belangrijkste veiligheidsmiddelen in een laboratorium, fabriek en bij andere bedrijven. Tijdens het werken met chemicaliën liggen er veel gevaren op de loer. Goede bescherming van het lichaam is daarbij een must. Denk daarbij zeker aan de ogen en het beschikbaar hebben van een oogspoelfles. Mocht er toch onverhoopt iets in de ogen komen, dan is een oogspoelfles beslist noodzakelijk. Snel handelen is dan zeer belangrijk.

Is oogbescherming verplicht?

Het dragen van een veiligheidsbril is in vrij veel gevallen verplicht. In iedere werkomgeving waar er een risico bestaat op splinters of waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen is een veiligheidsbril verplicht. Dit is vaak te zien aan de aanwezige pictogrammen die op de locatie zijn geplaatst. Het is namelijk zo dat wanneer er een oogbescherming pictogram is geplaatst, het verplicht is om een veiligheidsbril te dragen. Het is daarnaast ook nog mogelijk dat de verplichting van oogbescherming via de Arbowet is vastgesteld zonder dat het pictogram te zien is. Dit komt omdat de werkgevers vaak bepalen of oogbescherming verplicht is of niet. In twijfelgevallen is dit dus nog altijd na te vragen bij de werkgever. 

Oogbescherming kopen bij Instrulabo

Oogbescherming kopen? Heb je nog vragen over oogbescherming of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite