Oogspoelflessen

Oogspoelflessen kopen? Maak uw keuze uit de merken Barikos, Cederroth, Plum of Tobin. Niet de juiste oogspoelfles kunnen vinden? Vraag de door u gewenste oogspoelfles eenvoudig bij ons op. Indien u nog twijfelt of vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen. 

... Lees meer
19 producten
Sorteer op

Wanneer een oogspoelfles kopen?

Oogspoelflessen zijn extreem belangrijk in laboratoriums, fabrieken en vele andere bedrijven. Tijdens het werken met chemicaliën liggen er vele gevaren op de loer. Goede bescherming van het lichaam is daarbij een must. Draag daarom altijd bescherming zoals beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming. Daarnaast is het ook belangrijk om aan de ogen te denken en dus een oogspoelfles beschikbaar hebben. Mocht er toch onverhoopt iets in de ogen komen, dan is een oogspoelfles beslist noodzakelijk. Snel handelen is in deze situaties dan ook zeer belangrijk.

Naast een oogspoelfles dient ook de juiste oogspoeling aanwezig te zijn. Het kan zelfs verplicht zijn om een oogspoelfles in een werkomgeving ter beschikking te hebben. Een oogspoelfles wordt ook wel eens een oogdouche genoemd. De werking van oogdouches en een oogspoelfles is gelijk en vaak bevatten de vullingen dezelfde bestanddelen. Voor de oogspoelfles van 200 ml is de oogspoeltijd ongeveer 2 minuten, voor de 500 ml oogspoeling is de spoeltijd 5 minuten.

De juiste oogspoelfles kiezen

Bij het kopen van een oogspoelfles heeft u onder andere keuze uit verschillende inhoudsmaten en soorten spoeling. De juiste keuze van de hoeveelheid spoelmiddel en samenstelling van het spoelmiddel van de oogspoelfles is belangrijk. Vuistregel voor de inhoud van oogspoelflessen is, dat men met 100 ml spoelmiddel ongeveer 1 minuut kan spoelen. 

Met de spoeling door middel van de oogspoelfles verwijdert men de schadelijke deeltjes. Is de oogspoelfles voorzien van een oogbad, dan morst men minder spoelmiddel en is een beter contact met het oog mogelijk. Na het gebruik van de oogspoelfles is het raadzaam om een arts te laten controleren of de spoeling effectief geweest is.

De hoeveelheid en soort spoelmiddel voor oogspoelflessen

Als richtlijn voor het spoelen bij bepaalde vervuiling, kan onderstaand overzicht aangehouden worden:

Vervuiling   

Mogelijke spoeling

Spoeltijd oogspoelfles

Stof, vuil, deeltjes

Normale spoeling, 500 ml

ca. 5 min.

Zuren 

pH-neutrale spoeling, 200 ml 

ca. 2 min.

Logen 

pH-neutrale spoeling, 200 ml 

ca. 2 min.

Overige stoffen   

Normale spoeling / pH-neutraal 

ca. 2 min.

 

Search engine powered by ElasticSuite