GHS01 (Explosieve stoffen)

De waarschuwingsetiketten GHS01 staan voor explosieve stoffen. GHS01 explosieve stoffen zijn producten die tot zeer snelle verbranding komen waardoor deze kunnen exploderen. Het is verplicht om explosieve stoffen te voorzien van een GHS sticker of GHS-bord. Het gevaarsymbool met daarop een afbeelding van een ontploffing herinnert eraan om voorzichtig met de stof om te gaan wanneer deze bijvoorbeeld verscheept wordt. Het explosiegevaar bij artikelen waarop een GHS01 sticker staat afgebeeld is afhankelijk van omgevingsfactoren. Denk hierbij aan temperatuur, schokken of wrijving. Een voorbeeld van een explosieve stof is vuurwerk. 

... Lees meer
9 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

De verschillende gevarenklassen

GHS is het mondiale systeem voor de classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen worden onderverdeeld in negenentwintig gevarenklassen. GHS staat voor Globally Harmonised System en is een wereldwijde uniforme van het indelen, classificeren en etiketteren van gevaarlijke stoffen. Deze chemische stoffen kunnen worden ingedeeld in drie verschillende gevarenklassen: fysische gevaren, gevaren voor gezondheid en gevaren voor het milieu. De negenentwintig gevarenklassen zijn als volgt verdeeld:

  • 16 klassen voor de fysische gevaren
  • 10 klassen voor de gezondheidsgevaren
  • 3 klassen voor de milieugevaren

Voor de aanduiding van deze verschillende gevarenklassen zijn in totaal negen pictogrammen beschikbaar. De gevarenklassen zijn verder onderverdeeld in de sub gevarencategorieën 1, 2, 3 of 4. De sub gevarencategorie 1 is hierbij het meest gevaarlijk.

GHS01 bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan GHS01 waarschuwingsetiketten bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende maten. Bekijk de hele collectie om alle opties te zien.

GHS01 kopen?

Bent u geïnteresseerd in één van de GHS01 waarschuwingsetiketten van InstruLabo of in één van de andere producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite