GHS02 (Ontvlambare stoffen)

De waarschuwingsetiketten GHS02 staan voor ontvlambare stoffen. Producten waarop een GHS02 pictogram zit zijn snel of licht ontvlambaar in de buurt van een warmtebron, vonk of open vuur. Hierbij kan gedacht worden aan brandende sigaret of elektrische schakelaar. Om te voorkomen dat mensen brandwonden oplopen is het verplicht om een GHS02 bord of sticker te gebruiken. Het gevaarsymbool met daarop een vlammetje herinnert eraan om voorzichtig met het product om te gaan en uit de buurt van hitte te houden. Voorbeelden van ontvlambare stoffen zijn spiritus, aceton en verfspuitbussen. 

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

De verschillende gevarenklassen

GHS is het mondiale systeem voor de classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen worden onderverdeeld in negenentwintig gevarenklassen. GHS staat voor Globally Harmonised System en is een wereldwijde uniforme van het indelen, classificeren en etiketteren van gevaarlijke stoffen. Deze chemische stoffen kunnen worden ingedeeld in drie verschillende soorten gevarenklassen: fysische gevaren, gevaren voor gezondheid en gevaren voor het milieu. De negenentwintig gevarenklassen zijn als volgt verdeeld:

  • 16 klassen voor de fysische gevaren
  • 10 klassen voor de gezondheidsgevaren
  • 3 klassen voor de milieugevaren

Voor de aanduiding van deze verschillende gevarenklassen zijn in totaal negen pictogrammen beschikbaar. De gevarenklassen zijn verder onderverdeeld in de sub gevarencategorieën 1, 2, 3 of 4. De sub gevarencategorie 1 is hierbij het meest gevaarlijk.

GHS02 bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan GHS02 waarschuwingsetiketten bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende maten. Bekijk de hele collectie om alle opties te zien. 

GHS02 kopen?

Bent u geïnteresseerd in één van de GHS02 waarschuwingsetiketten van InstruLabo of in één van de andere producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite