GHS04 (Gassen onder druk)

De waarschuwingsetiketten GHS04 staat voor “gassen onder druk”. Samengeperste, vloeibare en sterk gekoelde gassen vallen onder de categorie producten GHS04. Deze verzamelnaam voor dit soort artikelen is GHS04 gassen onder druk. Er moet een gevaarsymbool op deze artikelen zitten, omdat deze bij blootstelling aan hoge temperaturen kan leiden tot ontploffing en verbranding. Dit maakt dat gassen onder druk een direct gevaar vormen kunnen vormen van de omgeving ervan. Het is dan ook verplicht om een GHS04 etiket te gebruiken voor dit soort producten. 

... Lees meer
6 producten
Sorteer op

De verschillende gevarenklassen

GHS is het mondiale systeem voor de classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen worden onderverdeeld in negenentwintig gevarenklassen.  GHS staat voor Globally Harmonised System en is een wereldwijde uniforme van het indelen, classificeren en etiketteren van gevaarlijke stoffen. Deze chemische stoffen kunnen worden ingedeeld in drie gevarenklassen: fysische gevaren, gevaren voor gezondheid en gevaren voor het milieu. De negenentwintig gevarenklassen zijn als volgt ingedeeld:

  • 16 klassen voor de fysische gevaren
  • 10 klassen voor de gezondheidsgevaren
  • 3 klassen voor de milieugevaren

Voor de aanduiding van deze verschillende gevarenklassen zijn in totaal negen pictogrammen beschikbaar. De gevarenklassen zijn verder onderverdeeld in de sub gevarencategorieën 1, 2, 3 of 4. De sub gevarencategorie 1 is hierbij het meest gevaarlijk.

GHS04 bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan GHS04 waarschuwingsetiketten bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende maten. Bekijk de hele collectie om alle opties te zien. 

GHS04 kopen?

Bent u geïnteresseerd in één van de GHS04 waarschuwingsetiketten van InstruLabo of in één van de andere producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite