GHS05 (Bijtende stoffen)

GHS05 staat voor bijtende stoffen. Om corrosieve en bijtende stoffen aan te duiden wordt gebruikt gemaakt van een GHS05 etiket. Met bijtende stoffen worden stoffen bedoeld die bij aanraking met de huid een vernietigende of onherstelbare schade achterlaten. Dit gebeurt vaak in de vorm van brandwonden. Een goed voorbeeld van een corrosieve stof is gootsteenontstopper. Om dit soort ongelukken te voorkomen is er internationaal afgesproken dat dit soort producten voorzien moeten worden van een GHS05 sticker bijtende stoffen. Op het GHS05 symbool staat een hand en een oppervlak die beschadigd worden door reageerbuizen. 

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

De verschillende gevarenklassen

GHS is het mondiale systeem voor de classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen worden onderverdeeld in negenentwintig gevarenklassen. GHS staat voor Globally Harmonised System en is een wereldwijde uniforme van het indelen, classificeren en etiketteren van gevaarlijke stoffen. Deze chemische stoffen kunnen worden ingedeeld in drie gevarenklassen: fysische gevaren, gevaren voor gezondheid en gevaren voor het milieu. De negenentwintig gevarenklassen zijn als volgt verdeeld:

  • 16 klassen voor de fysische gevaren
  • 10 klassen voor de gezondheidsgevaren
  • 3 klassen voor de milieugevaren

Voor de aanduiding van deze verschillende gevarenklassen zijn in totaal negen pictogrammen beschikbaar. De gevarenklassen zijn verder onderverdeeld in de sub gevarencategorieën 1, 2, 3 of 4. De sub gevarencategorie 1 is hierbij het meest gevaarlijk.

GHS05 bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan GHS05 waarschuwingsetiketten bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende maten. Bekijk de hele collectie om alle opties te zien. 

GHS05 kopen?

Bent u geïnteresseerd in één van de GHS05 waarschuwingsetiketten van InstruLabo of in één van de andere producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite