GHS06 (Giftige stoffen)

De waarschuwingsstickers GHS06 staan voor “giftige stoffen. De officiële benaming voor het gevarensymbool met doodshoofd is GHS06 giftige stoffen. Deze stoffen zijn voor mensen giftig om in te ademen en slikken. Wanneer een dergelijk product wordt ingeslikt, is een acute dodelijke afloop mogelijk. Dit maakt dat een GHS06 pictogram verplicht is om te gebruiken op deze giftige stoffen. Zorg er dus altijd voor dat op giftige stoffen of in de ruimte deze waarschuwingsetiketten duidelijk naar voren komen. GHS is het mondiale systeem voor de classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen worden onderverdeeld in negenentwintig gevarenklassen. 

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

De verschillende gevarenklassen

GHS staat voor Globally Harmonised System en is een wereldwijde uniforme van het indelen, classificeren en etiketteren van gevaarlijke stoffen. Deze chemische stoffen kunnen worden ingedeeld in drie gevarenklassen: fysische gevaren, gevaren voor gezondheid en gevaren voor het milieu. De negenentwintig gevarenklassen zijn als volgt verdeeld:

  • 16 klassen voor de fysische gevaren
  • 10 klassen voor de gezondheidsgevaren
  • 3 klassen voor de milieugevaren

Voor de aanduiding van deze verschillende gevarenklassen zijn in totaal negen pictogrammen beschikbaar. De gevarenklassen zijn verder onderverdeeld in de sub gevarencategorieën 1, 2, 3 of 4. De sub gevarencategorie 1 is hierbij het meest gevaarlijk.

GHS06 bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan GHS06 waarschuwingsetiketten bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende maten. Bekijk de hele collectie om alle opties te zien. 

GHS06 kopen?

Bent u geïnteresseerd in één van de GHS06 waarschuwingsetiketten van InstruLabo of in één van de andere producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite