GHS07 (schadelijke / irriterende stoffen)

De GHS07 waarschuwingsetiketten staan voor gevaar schadelijke / irriterende stoffen. Met het bord of de waarschuwingssticker wordt aangeduid “gevaar voor de gezondheid/gevaarlijk voor de ozonlaag. Verder wordt met dit waarschuwingsetiket aangegeven dat het allergische huidreactie of ernstige oogirritatie kan veroorzaken, dat het schadelijk kan zijn bij inslikken of inademen en dat het schadelijk kan zijn voor het milieu. Met de GHS07 waarschuwingsetiketten wordt de kans op ongelukken verkleind en bevindt iedereen zich in een veiligere werkomgeving. GHS is het mondiale systeem voor de classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen worden onderverdeeld in negenentwintig gevarenklassen. 

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

De verschillende gevarenklassen

GHS staat voor Globally Harmonised System en is een wereldwijde uniforme van het indelen, classificeren en etiketteren van gevaarlijke stoffen. Deze chemische stoffen kunnen worden ingedeeld in drie soorten gevarenklassen: fysische gevaren, gevaren voor gezondheid en gevaren voor het milieu. De negenentwintig gevarenklassen zijn als volgt verdeeld:

  • 16 klassen voor de fysische gevaren
  • 10 klassen voor de gezondheidsgevaren
  • 3 klassen voor de milieugevaren

Voor de aanduiding van deze verschillende gevarenklassen zijn in totaal negen pictogrammen beschikbaar. De gevarenklassen zijn verder onderverdeeld in de sub gevarencategorieën 1, 2, 3 of 4. De sub gevarencategorie 1 is hierbij het meest gevaarlijk.

GHS07 bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk ik laboratoriums een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook GHS07 waarschuwingsetiketten. Deze vindt u bij ons in verschillende maten. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben. 

GHS07 kopen?

Bent u geïnteresseerd in de GHS07 waarschuwingsetiketten van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite