GHS09 (Gevaarlijk voor milieu)

GHS09 staat voor “gevaarlijk voor het milieu”. Het gevaarsymbool voor milieugevaarlijke stoffen wordt dus aangeduid met de code GHS09. Deze code is zichtbaar aan het pictogram van een dode boom en vis door het toedoen van een milieugevaarlijke stof. Milieugevaarlijke stoffen tasten de fauna, flora en de ozonlaag aan. Het is dan ook verboden om dit soort stoffen in de natuur te dumpen. Door een GHS09 sticker worden mensen bewust gemaakt van het mogelijke gevaar van deze stof. Een voorbeeld van een product waarop een GHS09 etiket zit is gewasbeschermingsmiddel. 

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

De verschillende gevarenklassen

GHS is het mondiale systeem voor de classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen worden onderverdeeld in negenentwintig gevarenklassen. GHS staat voor Globally Harmonised System en is een wereldwijde uniforme van het indelen, classificeren en etiketteren van gevaarlijke stoffen. Deze chemische stoffen kunnen worden ingedeeld in drie verschillende soorten gevarenklassen: fysische gevaren, gevaren voor gezondheid en gevaren voor het milieu. De negenentwintig gevarenklassen zijn als volgt verdeeld:

  • 16 klassen voor de fysische gevaren
  • 10 klassen voor de gezondheidsgevaren
  • 3 klassen voor de milieugevaren

Voor de aanduiding van deze verschillende gevarenklassen zijn in totaal negen pictogrammen beschikbaar. De gevarenklassen zijn verder onderverdeeld in de sub gevarencategorieën 1, 2, 3 of 4. De sub gevarencategorie 1 is hierbij het meest gevaarlijk.

GHS09 bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk ik laboratoriums een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook GHS09 waarschuwingsetiketten. Deze vindt u bij ons in verschillende maten. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben. 

GHS09 kopen?

Heeft u interesse in de GHS09 waarschuwingsetiketten van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite