Woulffse flessen

Ontdek ons assortiment aan Woulffse flessen, een onmisbaar instrument voor elke wetenschapper en laboratorium. Deze gespecialiseerde flessen, ontworpen voor het filtreren onder verminderde druk en het opvangen van vloeistoffen of gassen, zijn een fundament in de dagelijkse laboratoriumpraktijk. Hun unieke ontwerp maakt het mogelijk om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten, wat zorgt voor een efficiëntere en veiligere werkomgeving. 

... Lees meer
7 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is een Woulffse fles?

Een Woulffse fles is een stuk laboratoriumglaswerk dat wordt gebruikt in combinatie met vacuümpompen. Het is vernoemd naar de Duitse wetenschapper August Woulff die het in de 19e eeuw heeft uitgevonden. De Woulffse fles fungeert als een veiligheidsreservoir of een val tussen een vacuümsysteem en een vacuümpomp om te voorkomen dat vloeistoffen of vaste stoffen in de pomp terechtkomen.

De fles bestaat uit een glazen container met meerdere openingen. Eén opening wordt gebruikt om verbinding te maken met het vacuümsysteem (bijvoorbeeld een reactievat of een filtratieapparaat), een andere opening wordt gebruikt om verbinding te maken met de vacuümpomp, en een derde opening is vaak uitgerust met een manometer om de druk te meten of kan worden afgesloten met een stop. In sommige gevallen kan de fles gevuld worden met droogmiddelen (zoals calciumchloride) of andere stoffen om opgeloste gassen of dampen uit het evacuerende systeem te absorberen voordat deze de pomp bereiken.

De Woulffse fles helpt niet alleen bij het beschermen van de vacuümpomp tegen verontreiniging, maar kan ook dienen als een val voor het opvangen van oplosmiddeldampen, waardoor wordt voorkomen dat deze dampen de werkomgeving of het vacuümsysteem verontreinigen. Door het gebruik van een Woulffse fles in een vacuümsysteem kan de levensduur van de vacuümpomp worden verlengd en de veiligheid in het laboratorium worden verbeterd.

Voordelen van Woulffse flessen in een laboratorium

De voordelen van het gebruik van een Woulffse fles in een laboratoriumvacuümsysteem omvatten:

  • Bescherming van de vacuümpomp: Voorkomt dat vloeistoffen en vaste stoffen in de vacuümpomp terechtkomen, wat schade aan de pomp kan veroorzaken.
  • Veiligheidsbarrière: Dient als een veiligheidsreservoir tussen het vacuümsysteem en de vacuümpomp, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd.
  • Opvangen van oplosmiddeldampen: Helpt bij het opvangen van oplosmiddeldampen, waardoor wordt voorkomen dat deze dampen in het lab of in de vacuümpomp terechtkomen.
  • Lucht- en gasdroging: Kan worden gevuld met droogmiddelen om vocht of opgeloste gassen uit het vacuümsysteem te absorberen voordat ze de pomp bereiken.
  • Drukmeting: Maakt het mogelijk om de druk binnen het systeem te meten door de integratie van een manometer, wat essentieel is voor het nauwkeurig beheren van het vacuüm.
  • Verlengde levensduur van de pomp: Door de pomp te beschermen tegen verontreinigingen en mechanische schade, kan de levensduur van de vacuümpomp aanzienlijk worden verlengd.

Waarom kiezen voor Woulffse flessen van InstruLabo?

Onze Woulffse flessen zijn beschikbaar in een scala aan formaten, variërend van 500 ml tot 5 liter, en kunnen zowel met als zonder onderaansluiting worden geleverd. Hiermee bieden we een passende oplossing voor elke specifieke behoefte. Heeft u interesse in dit product of in een van onze andere laboratoriumartikelen? Bestel nu eenvoudig online. Mocht u twijfelen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Search engine powered by ElasticSuite