Agarose

Agarose is een polysaccharide dat voornamelijk wordt verkregen uit agar, dat rood zeewier produceert. Agarose is de overheersende component van agar. Agar bestaat namelijk voor meer dan 70% uit agarose. Agarose komt voor als een wit poeder dat oplost in bijna kokend water en een gel vormt wanneer het afkoelt. De stof smelt en geleert bij verschillende temperaturen, afhankelijk van het type agarose. Standaard agaroses afgeleid van gelidium hebben een geleertemperatuur van 34 °C tot 38 °C en een smelttemperatuur van 90 °C tot 95 °C. Agarose is erg handig bij het kweken van bacteriën.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Wat is agarose?

Agarose is een polysaccharide dat voornamelijk wordt verkregen uit agar, dat rood zeewier produceert. Agarose is de overheersende component van agar. De stof is een matrix die de voorkeur heeft voor het werken met eiwitten en nucleïnezuren, omdat agarose een breed scala aan fysische, chemische en thermische stabiliteit heeft. De lagere mate van chemische complexiteit van agarose, maakt het ook minder waarschijnlijk dat de stof zal interageren met biomoleculen.

Toepassingen van agarose

Agarose wordt meestal gebruikt als medium voor elektroforetische scheiding op analytische schaal bij agarosegelelektroforese. Gels gemaakt van gezuiverde agarose hebben een redelijk grote poriegrootte, waardoor ze bruikbaar zijn voor het scheiden van grote moleculen. Dit wordt gedaan bij onder andere eiwitten, eiwitcomplexen en DNA-fragmenten. Ook wordt agarose veel gebruikt voor een aantal andere toepassingen, bijvoorbeeld immunodiffusie en immuno-elektroforese. Dit werkt doordat de agarosevezels dienen als een anker voor immunocomplexen.

Agarose gelelektroforese

Agarose is een zeer bruikbare stof voor gelektroforese. Dit is een proces waarbij de lengte van DNA-fragmenten wordt bestudeerd en vergeleken met elkaar. Agarose is een belangrijk onderdeel van de gel die wordt gebruikt bij geleketroforese. De stof heeft een sponsachtige structuur, waardoor kleine DNA-moleculen makkelijker en sneller door de agarose bewegen dan grotere DNA-moleculen. Wetenschappers maken vaak gebruik van deze techniek om moleculen te sorteren en te visualiseren. De grootte en lading van de delen verschilt en bewegen dus verschillende door de gel met agarose.

Agarose kopen bij InstruLabo

Heeft u de juiste vorm van agarose gevonden in ons ruime assortiment? Bestel de producten dan eenvoudig online. We verzenden agarose en andere producten zo snel mogelijk en zorgen voor betrouwbare levering.

Heeft u vragen, opmerkingen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder bij het vinden van de juiste vorm van agarose en voorzien u van persoonlijk en professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite