Albumine

Albumine is het meest voorkomende eiwit in het bloed van het menselijk lichaam. Albumine regelt het vochtbalans van het bloed en zorgt daarnaast ook voor het transport van bepaalde hormonen, voedingsstoffen en vitaminen. Albumine wordt aangemaakt door de lever en vervolgens wordt het afgegeven aan het bloedplasma. Het bloed in het lichaam wordt gefilterd door de nieren wat ervoor zorgt dat de afvalstoffen weer verdwijnen uit het lichaam. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Belang van albumine 

Albumine maakt het mogelijk dat verschillende stoffen via de bloedbaan door het lichaam getransporteerd kunnen worden. Dit is belangrijk want hierdoor komen bijvoorbeeld vitamines, mineralen of hormonen op de juiste plaats in het lichaam terecht. Naast deze transportfunctie is albumine ook belangrijk voor het vasthouden van voldoende vocht in het lichaam. Zonder deze stof in het lichaam zou er te veel vocht vanuit de bloedvaten en organen naar de omliggende weefsels gaan.

Albumine meten

Een albumine test is zinvol bij een mogelijk probleem met de lever of nieren. Het resultaat van deze test geeft snel inzicht in eventuele problemen waardoor er snel gehandeld kan worden. Het onderzoek van albumine is een laboratorium bloedtest. Deze test is onderdeel van de lever en nieren bloedtest en wordt dus gedaan in combinatie met een uitgebreider onderzoek. Het albumine bloedonderzoek wordt uitgedrukt in gram per liter. De albumine normaalwaarde van de stof is vastgesteld op 35-52 gram per liter.

Albumine tekort

Bij een albumine onderzoek wordt het resultaat van het onderzoek afgezet tegen de normaalwaarden. Aan de hand hiervan kan er gekeken worden of er een tekort is aan deze stof. Als de uitslag van het onderzoek lager is dan de albumine normaalwaarde wordt er gesproken van een tekort. Dit kan diverse oorzaken hebben. Een voorbeeld is bij beschadiging van de lever. In plaats van een albumine tekort kan het ook voorkomen dat deze te hoog is. Dit heeft vaak te maken met vochthuishouding in het lichaam. Bij een verminderde hoeveelheid vocht in het lichaam kan de hoeveelheid van deze stof toenemen. Dit wordt een hoge albumine genoemd. 

Albumine kopen bij InstruLabo

Heeft u interesse om albumine te kopen? Dan bent u hier op de juiste plek. Bij InstruLabo hebben wij een ruim assortiment aan chemicaliën waaronder albumine. Heeft u enige vragen over albumine of één van onze andere producten schroomt u zich dan niet en neem contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite