Aluminium chloride

Aluminium chloride staat ook wel bekend als aluminiumtrichloride en is een verbinding van aluminium en chloor. De formule van deze stof is AICI3. Aluminium chloride is een vochtvrij materiaal en heeft een erg interessante structuur. Aluminium chloride komt meestal voor als een lichtgele hygroscopische vaste stof. Officieel gezien zou deze verbinding de naam aluminium(III)chloride moeten hebben. Aluminium(I)chloride bestaat ook, maar deze stof is alleen stabiel bij temperaturen van meer dan 900 °C. Daardoor komt deze verbinding dus niet vaak voor in laboratoria. 

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Kenmerken aluminium chloride

Aluminium chloride is officieel wit, maar de stof is vaak besmet met ijzer(III)chloride waardoor het een gele kleur krijgt. De stof heeft een laag smeltpunt, namelijk 190 °C en een laag kookpunt, namelijk 178 °C. Het wordt voornamelijk geproduceerd en verbruikt bij de productie van aluminium metaal, maar de stof wordt ook gebruikt in andere gebieden van de chemische industrie. Aluminium chloride wordt vaak aangehaald als Lewis-zuur. Het is ook het meest gebruikte en krachtigste Lewis-zuur.

Is aluminium chloride schadelijk?

Blootstelling aan aluminium chloride kan ernstige brandwonden en oogletsel veroorzaken. Het is daarom net als tijdens het werken met andere chemicaliën belangrijk om bescherming te dragen. Denk hierbij aan beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen

Indien de stof toch in contact met de huid komt is het belangrijk om de huid onmiddellijk met veel water te wassen. Ook is behandeling door een arts direct noodzakelijk, want niet behandelde brandwonden kunnen in moeilijk geneesbare wonden veranderen. Als de ogen in contact komen met aluminium chloride dan moeten deze met stromend water worden gespoeld. Ook moet er een oogarts geraadpleegd worden. Na inslikken moet de mond worden uitgespoeld en moet er veel water worden gedronken. In het geval van inslikken bestaat er een kans op perforatie van de slokdarm en de maag, daarom is het belangrijk om ook onmiddellijk een arts te raadplegen. Bij inademing van aluminium chloride moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden en bij twijfel of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. 

Aluminium chloride bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan aluminium chloride bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden en soorten van verschillende merken.

Aluminiumchloride kopen?

Heeft u interesse in het aluminium chloride van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite