Aluminium oxide

Aluminium oxide is een anorganische verbinding bestaande uit aluminium en zuurstof. De stof wordt ook wel aluinaarde of alumina genoemd, maar dit is afhankelijk van bepaalde vormen en toepassingen. Aluminium oxide komt voor als een fijn wit kristallijn poeder en is nauwelijks oplosbaar in water. De stof is wel oplosbaar in gesmolten cryoliet. De formule van aluminium oxide is AI2O3. De stof is de meest voorkomende van verschillende aluminiumoxiden en het wordt specifiek geïdentificeerd als aluminium (III) oxide. De stof heeft een smeltpunt van 2.072 °C en een kookpunt van 2.977 °C. 

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Toepassingen van aluminium oxide

Meer dan 90% van het geproduceerde aluminium oxide wordt gebruikt voor de productie van aluminium. Dit wordt meestal gedaan volgens het Hall-Héroult-proces. De overige aluminium oxide wordt gebruikt in een grote verscheidenheid aan toepassingen die de traagheid, temperatuurbestendigheid en elektrische weerstand weerspiegelen. 

De stof kent erg veel toepassingen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als vulstof, om glas te maken, als gaszuivering en als schuurmiddel. In chemielaboratoria is aluminiumoxide een medium voor chromatografie. Ook worden kleine stukjes aluminiumoxide vaak in de chemie gebruikt als kookchips. 

Veiligheid rond aluminium oxide

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij aluminium oxide belangrijk om voorzichtig aan het werk te gaan met deze stof. Draag daarom altijd tijdens het werken met alle chemicaliën voldoende bescherming zoals, beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen

Aluminium oxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van veel verschillende chemicaliën tot diverse pompen en verschillende beschermingsmiddelen. Zo vindt u dus ook meerdere opties aan aluminium oxide bij ons. 

Aluminium oxide kopen?

Bent u geïnteresseerd in het aluminium oxide van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite