Aluminium sulfaat

Aluminium sulfaat is een chemische verbinding en komt in de natuur voor als het mineraal alunogeniet. Het is een veelgebruikte stof in de industrie en heeft als brutoformule AI2(SO4)3. Aluminium sulfaat is goed oplosbaar in water. De watervrije vorm komt van nature voor als een zeldzaam mineraal millosevichiet, dat bijvoorbeeld in vulkanische omgevingen en bij het verbranden van stortplaatsen voor steenkoolwinning. Aluminium sulfaat wordt zelden aangetroffen als het watervrije zout. Het vormt een aantal verschillende hydraten. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Toepassingen van aluminium sulfaat

De stof wordt voornamelijk gebruikt als coagulatie middel bij de zuivering van drinkwater en afvalwaterzuiveringsinstallaties. Aluminium sulfaat is ook een veelvoorkomend vaccin adjuvans en werkt door de langzame afgifte van antigeen uit het vaccindepot op de inoculatieplaats te vermakelijken. 

Wanneer aluminium sulfaat wordt opgelost in een grote hoeveelheid neutraal of licht alkalisch water, ontstaat er een gelatineuze neerslag van aluminiumhydroxide. Bij het verven en bedrukken van textiel helpt het gelatineuze neerslag de kleurstof te hechten aan de kledingvezels door het pigment onoplosbaar te maken. Verder wordt de stof ook gebruikt om de pH-waarde van bepaalde dingen te verlagen en heeft het ook nog toepassingen in vele andere industrieën. 

Veiligheid rond aluminium sulfaat

Net zoals tijdens het werken met andere chemicaliën is het ook bij aluminium sulfaat belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Zorg er daarom voor dat u altijd voldoende bescherming draagt zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Aluminium sulfaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook aluminium sulfaat. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten.

Aluminium sulfaat kopen?

Heeft u interesse in het aluminium sulfaat van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite