Ammoniumchloride

Ammoniumchloride kopen? Dat kan veilig en eenvoudig bij InstruLabo. Ammoniumchloride is een chemische samenstelling en heeft de formule NH4CI. Het is het ammoniumzout van waterstofchloride. Het komt voor als een wit kristallijn zout dat goed oplosbaar is in water. Lees verder voor meer informatie over deze stof of bekijk ons volledige aanbod aan chemicaliën.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Wat is ammoniumchloride?

Ammoniumchloride is een wit kristallijn stof zout met een zeer goede oplosbaarheid in water. De oplossingen van ammoniumchloride zijn licht zuur en de natuurlijke naam van de stof is “Sal ammoniak”. Bij het verbranden van bijvoorbeeld steenkool, wordt ammoniumchloride gevormd door condensatie van steenkoolgassen. Dit product wordt het meest gebruikt als meststof en smaakstof in sommige soorten drop. 

Toepassingen van ammoniumchloride

De meest voorkomende toepassing van ammoniumchloride is dat het de stikstofbron is in meststoffen. Daarnaast kent de stof nog vele andere toepassingen. 

Laboratorium

Ammoniumchloride wordt vaak gebruikt in laboratoriums om bijvoorbeeld de koelbaden op een lage temperatuur te behouden. De damp van de stof kan worden afgezet op fossielen. Dit vormt een gemakkelijk verwijderbare laag van kleine kristallen dat de kleur van het fossiel verbergt. Wanneer het fossiel op een speciale manier wordt belicht, wordt het 3D-effect sterk verbeterd in fotografische documentatie.

Metaalindustrie 

In de metaalindustrie wordt ammoniumchloride gebruikt als vloeimiddel bij het voorbereiden van solderen, verzinken of tincoaten van metalen. De stof reinigt de oppervlakte van het te bewerken materiaal, doordat het reageert met metaaloxiden. Dit zorgt ervoor dat er een vluchtig metaalchloride ontstaan aan het oppervlak. In bouwmarkten wordt ammoniumchloride verkocht met als doel, het reinigen van bijvoorbeeld de punt van een soldeerbout.

Verdere toepassingen

Ammoniumchloride wordt gebruikt in de textiel- en leerindustrie, bij verven, looien, textieldruk en katoen clustering. Bij houtbewerking wordt een oplossing van water en ammoniumchloride gebruikt voor een markering. De oplossing wordt aangebracht op onafgewerkt hout. Wanneer de oplossing wordt blootgesteld aan een heteluchtpistool, verbrand het ammoniumchloride wat leidt tot een markering.

Ammoniumchloride kopen?

Bij InstruLabo weet u zeker dat u veilig en betrouwbaar ammoniumchloride kunt kopen. Heeft u nog vragen over dit product of heeft nog advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite