Ammonium acetaat

Ammonium acetaat (CH3COONH4) is een zout dat wordt verkregen uit de reactie tussen ammoniak en azijnzuur. Het is dan een witte en vaste stof. Bij InstruLabo vindt u ammonium acetaat in verschillende soorten en maten. De hoeveelheden ammonium acetaat per verpakking verschillen van 100 g tot 5 kg. Ook water met ammonium acetaat is beschikbaar bij InstruLabo. Onze laboratoriumbenodigdheden zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd en zijn dus gegarandeerd van uitstekende kwaliteit. Bestel ammonium acetaat nu online en profiteer van snelle en betrouwbare levering in zowel binnen- als buitenland.

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Wat is ammonium acetaat?

Ammonium acetaat is een stikstofhoudend zout met de formule C2H7NO2 (structuurformule CH3COONH4). Het is een witte en vaste stof die door de reactie tussen ammoniak en azijnzuur verkregen kan worden. Ammonium acetaat is een hygroscopische verbinding en de stof wordt bij hoge temperaturen afgebroken tot aceetamide. Ammonium acetaatoplossing is een kleurloze en heldere vloeistof. Deze stof wordt uit 1 g ammoniumcarbonaat en 20 ml verdund azijnzuur bereid. De volumieke massa van ammonium acetaat is 1,07 g/cm -3.

Waarvoor wordt ammonium acetaat gebruikt?

Ammonium acetaat is een zout van een zwak zuur en een zwakke base. Hierdoor kan de stof vaak (in combinatie met azijnzuur) gebruikt worden om een pH-bufferoplossing te creëren. Ammonium acetaat is vluchtig bij een lage druk. Om deze reden wordt de stof ook gebruikt om celbuffers te vervangen door niet-vluchtige zouten. Dit gebeurt bij het voorbereiden van monsters voor massaspectrometrie. Om deze reden wordt ammonium acetaat ook veel als buffer voor mobiele fasen gebruikt voor HPLC met ELSD-detectie. Verder wordt ammonium acetaat als afbreekbaar ijsbestrijdingsmiddel gebruikt. De stof is tevens een katalysator in de condensatie van Knoevenagel. Ook wordt ammonium acetaat als bron van ammoniak gebruikt in de Borch-reactie in organische synthese.

Ammonium acetaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo bieden we allerlei benodigdheden voor in het laboratorium aan. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën tot diverse pompen en bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook ammonium acetaat. Deze stof vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties aan ammonium acetaat.

Ammonium acetaat kopen?

Heeft u interesse in het ammonium acetaat van InstruLabo of in een van onze andere producten? Bestel deze producten dan eenvoudig online en profiteer van betrouwbare levering. Heeft u vragen? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze professionele adviseurs helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite