Ammonium Chloride

Ammonium chloride heeft de chemische formule NH4Cl en is het ammoniumzout uit waterstofchloride (HCl). Ook bekend als salmiak, uit deze stof zich als een wit kristallijn poeder dat uitstekend oplosbaar is in water. Deze verbinding wordt niet alleen veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, maar vindt ook zijn toepassing in laboratoria, metaalbewerking en agrarisch onderzoek.

... Lees meer
11 producten
Sorteer op

Wat is ammonium chloride?

Ammonium chloride (NH4Cl) is een wit kristallijn zout dat zich onderscheidt door zijn brede toepasbaarheid in zowel industriële processen als wetenschappelijk onderzoek. Dit zout, ook bekend als salmiak, speelt een cruciale rol in diverse chemische syntheseprocessen en analytische procedures, waarbij de zuiverheid van het reagens van groot belang is. In laboratoria wordt het ingezet als een effectieve pH-buffer en als elektrolyt in elektrochemische cellen.

Wat zijn de gevaren van ammonium chloride?

Ammonium chloride heeft vele toepassingen, maar brengt wel een aantal gezondheidsrisico's met zich mee. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van deze gevaren en te weten hoe u veilig met deze stof kunt werken.

Gezondheidsrisico's van ammonium chloride

  • Irritatie: Bij contact met huid of ogen kan ammonium chloride irritatie veroorzaken, daarnaast kan het ook irritatie van de luchtwegen veroorzaken.
  • Toxiciteit: Bij hoge concentraties kan het inademen van ammonium chloride dampen leiden tot ademhalingsproblemen.

Hoe kun je veilig werken met ammonium chloride?

Om veilig te werken met ammonium chloride, moeten de volgende veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen:

  • Het dragen van beschermingsmiddelen: Draag altijd geschikte beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, oogbescherming en een beschermende kleding. Bij het werken met grote hoeveelheden of in poedervorm, is het gebruik van een geschikt ademhalingsmasker aanbevolen.
  • Goede ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in de werkruimte, vooral wanneer ammonium chloride wordt verwarmd of in grote hoeveelheden wordt gebruikt.
  • Vermijd direct contact: Voorkom direct huid- en oogcontact met ammonium chloride. In geval van contact, spoel het getroffen gebied onmiddellijk met veel water.
  • Correcte opslag: Bewaar ammonium chloride op een koele, droge plaats. Zorg er ook voor dat de opslagcontainers goed zijn gelabeld.

Ammonium chloride kopen?

Bij InstruLabo bieden we alle benodigdheden aan voor in het laborantorium. Van chemicaliën en voedingsbodems tot laboratorium glaswerk. In ons uitgebreide assortiment vindt u ook ammonium chloride van reagentia kwaliteit, perfect voor nauwkeurige en betrouwbare laboratoriumtoepassingen. Het ammonium chloride die we aanbieden is beschikbaar in verschillende hoeveelheden om aan uw specifieke behoeften te voldoen, variërend van een handige kleinverpakking van 500 gram tot een grotere hoeveelheid van 5 kilo. Heeft u nog verdere vragen? Neem contact op met ons deskundige team!

Search engine powered by ElasticSuite