Barium hydroxide

Bariumhydroxide, ook wel bekend als bariumwaterstofcarbonaat, is een chemische stof met de moleculaire formule Ba(OH)2. De stof is een wit poeder met een zwak alkalisch karakter en een hoge wateroplosbaarheid.

... Lees meer
6 producten
Sorteer op

Wat is bariumhydroxide

Bariumhydroxide is een alkali en wordt geproduceerd door het oplossen van bariumcarbonaat in water en het toevoegen van kaliumhydroxide. Het is een belangrijke grondstof in de chemische industrie en wordt gebruikt in een breed scala aan producten, waaronder papier, glas, rubber en detergenten.

Eigenschappen van bariumhydroxide

Bariumhydroxide heeft een hoge wateroplosbaarheid en is een sterke alkali. Het is ook licht ontvlambaar en kan reageren met zuren om bariumzouten te vormen. Bij verhitting kan bariumhydroxide bariumoxide vormen, wat een zeer sterk alkali is en een sterk oxidatiemiddel.

Veiligheid rond bariumhydroxide

Net als veel andere chemische stoffen kan bariumhydroxide schadelijk zijn als het niet correct wordt gehanteerd. Bij contact met de huid kan het irritatie veroorzaken en bij inname kan het schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om altijd goede veiligheidsmaatregelen te nemen bij het werken met bariumhydroxide, zoals het dragen van handschoenen en beschermende kleding. Bij ongewenst contact met de huid of ogen, is het belangrijk om deze onmiddellijk te spoelen met water.

Bariumhydroxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan bariumhydroxide bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden en soorten van verschillende merken. Bekijk onze hele collectie om alle opties te zien. 

Bariumhydroxide kopen?

Bent u geïnteresseerd in het bariumhydroxide van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite