Bariumchloride

Bariumchloride is het bariumzout van waterstofchloride en heeft als formule BaCI2. De stof komt voor als witte of kleurloze hygroscopische orthorombische kristallen zonder geur. Het is een anorganische verbinding en één van de meest voorkomende in water oplosbare bariumzouten. Net als de meeste andere bariumzouten is bariumchloride vaak wit, giftig en geeft het een geelgroene kleur aan een vlam. Bariumchloride is goed oplosbaar in zowel water als methanol, maar slecht oplosbaar in ethanol en ethylacetaat. De stof heeft een smeltpunt van 960 °C en een kookpunt van 1560 °C. 

... Lees meer
5 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Toepassingen van bariumchloride

Bariumchloride is een zeer goedkoop zout en vindt daardoor een groot aantal toepassingen in laboratoria. Het wordt veel gebruikt als indicator voor sulfaationen. In de industrie wordt de stof gebruikt om pekeloplossingen te zuiveren en in de aanmaak van andere bariumzouten. Ook wordt bariumchloride gebruikt in de pyrotechniek als kleurmiddel. Het barium geeft een heldere groene kleur. 

Veiligheid rond bariumchloride

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij bariumchloride van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor bescherming zoals, beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact met de huid komt is het belangrijk om deze te spoelen met voldoende water en indien twijfel of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Bij oogcontact met de bariumchloride moeten de ogen goed worden gespoeld en bij twijfel of bij aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Na inslikken moet de mond gespoeld worden en is veel water drinken belangrijk. Ook moet er onmiddellijk een arts geraadpleegd worden. Na inademing moet indien ademhalingsproblemen voor voldoende frisse lucht gezorgd worden. Ook is een houding aannemen die het ademen vergemakkelijkt belangrijk. Bij onregelmatige ademhaling of ademstilstand moet er een arts geraadpleegd worden en eerste hulp worden toegediend. 

Bariumchloride bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u ook een groot aanbod aan bariumchloride. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten, hoeveelheden en van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben. 

Bariumchloride kopen?

Heeft u interesse in het bariumchloride van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite