Benedict reagens

Benedict reagens is een reagens dat gebruikt wordt als test op de aanwezigheid van monosachariden zoals glucose en fructose. Sommige disachariden zoals maltose reageren ook positief op benedict reagens. In het algemeen wordt het benedict reagens gebruikt om de aanwezigheid van aldhyden in een oplossing aan te tonen. In benedict reagens wordt een zout van citroenzuur gebruikt. Het bevat ook blauw koper(II)sulfaat dat door aldehyden tot rood koper(I)oxide gereduceerd wordt. Vanwege die reductie worden de suikers die een positieve reactie aangeven aangeduid als reducerende suikers. 

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Toepassingen benedict reagens

Benedicts reagens wordt voor verschillende dingen gebruikt. Het kan worden gebruikt om vast te stellen hoeveel suiker aanwezig is. Dit reagens vormt een witte neerslag en kan gebruikt worden in een titratie. Dit gaat als volgt: doe 25.00 ml van benedicts reagens in een erlenmeyer van 100 ml. Voeg hier 6 gram watervrij natriumcarbonaat toe. Hierdoor wordt verzekerd dat de oplossing basisch blijft. Voeg een aantal kooksteentjes toe en verwarm de oplossing tot de blauwe kleur verdwenen is. Herhaal de bepaling twee keer, maar laat dan het grootste deel van de oplossing in één keer in de erlenmeyer lopen. Voeg vervolgens druppelsgewijs toe tot het equivalentiepunt. Wacht na iedere druppel 30 seconden voor de volgende druppel wordt toegevoegd. Middel als laatst de resultaten.

Benedict reagens bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook een ruim aanbod aan benedict reagens. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten, hoeveelheden en van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben.

Benedict reagens kopen?

Heeft u interesse in het benedict reagens van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite