Benzaldehyde

Benzaldehyde is een organische verbinding en bestaat uit een benzeenring met een formylsubstituent. Het is het eenvoudigste aromatische aldehyde substituent en één van de meest industrieel bruikbare. Bij kamertemperatuur is benzaldehyde een kleurloze tot lichtgele vloeistof en heeft het een sterke, zoete en fruitachtige geur. De zuiverheid van de stof kan onder invloed van zuurstof uit de lucht deels in benzoëzuur omgezet worden. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Toepassingen van benzaldehyde

In de industriële omgeving wordt benzaldehyde voornamelijk als industrieel oplosmiddel gebruikt. Ook wordt het veel in de synthese van andere organische verbindingen gebruikt. Dit varieert van geneesmiddelen tot plastic additieven. Het is ook een belangrijk tussenproduct in de synthese van geurstoffen en smaakstoffen en in de productie van bepaalde anilinekleurstoffen.

Gevaren van benzaldehyde

Benzaldehyde is schadelijk bij inslikken en inademing. Het kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken en het kan ernstige oogirritatie veroorzaken. 

Zorg bij inademing van de stof voor verse lucht en raadpleeg bij twijfels of aanhoudende klachten een arts. Als benzaldehyde in contact komt met de huid dan moet dit met water worden afgespoeld. Wederom moet er bij twijfels of aanhoudende klachten een arts geraadpleegd worden. Als de stof in contact komt met de ogen, dan moeten deze met water worden uitgespoeld. Ook hier moet er bij twijfels of aanhoudende klachten een arts geraadpleegd worden. Bij inslikken van benzaldehyde moet de mond gespoeld worden, veel water gedronken worden en een arts geraadpleegd worden.

Zorg tijdens het werken met benzaldehyde voor voldoende ventilatie en draag bescherming om ongemakken te voorkomen. Denk aan beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming

Benzaldehyde bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen wij alles voor in het laboratorium, van chemicaliën tot bescherming. Ook hebben we meerdere opties aan kwalitatief goede benzaldehyde. Bekijk al onze collecties om te zien wat we nog meer hebben.

Benzaldehyde kopen?

Heeft u nog vragen over het benzaldehyde van InstruLabo of over één van onze andere producten? Neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen!

Search engine powered by ElasticSuite