Boorzuur

Boorzuur is een combinatie van boor, zuurstof en waterstof. In de natuur komt het voor als het mineraalsassoliet. Boorzuur lost in water amper op, maar lost wel goed op in ethanol en kokend water. Het element boor zit van nature in veel verschillende voedingsmiddelen. Het wordt onder andere gebruikt bij glazuren, solderen en bestrijdingsmiddelen. Het is als oplossing en als wit kristallijn poeder bij InstruLabo verkrijgbaar. 

... Lees meer
10 producten
Sorteer op

Toepassingen van Boorzuur

Boorzuur heeft verschillende toepassingen. Het wordt gebruikt bij het solderen van goud. Het laat hier over het goud een laagje achter zodat het makkelijker te solderen is. Boorzuur wordt ook gebruikt om het smeltpunt bij het glazuren te verlagen. Het zit ook in bestrijdingsmiddelen tegen houtworm. Het zit ook in oogdruppels, maar in een hele kleine dosering. Door het zwakke antiseptische effect is niet klinisch relevant. Het wordt ook toegepast als conserveermiddel in bijvoorbeeld kaviaar. 

Boorzuur in verschillende hoeveelheden

Veiligheid rond boorzuur

Boorzuur kan toxisch zijn voor het zenuwstelsel, de nieren en de lever. Het kan ook worden opgenomen via beschadigde huid. De verschijnselen van boorzuur intoxicatie kan braken, bloederige stoelgang, afstoting van de huid, huidontsteking, hoofdpijn, nierfalen, shock, meningismus (nekstijfheid) en hyperthermie. Houdt de verpakking goed gesloten en bewaar het op een droge plek. Raadpleeg een arts na (mogelijke) schadelijke blootstelling door middel van inademing, huidcontact en oogcontact. InstruLabo raadt bij het gebruik van dit middel de juiste bescherming en veiligheidsmiddelen aan. 

Boorzuur kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar boorzuur? Bij InstruLabo is boorzuur verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Heeft u nog vragen over boorzuur of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

 

Search engine powered by ElasticSuite