Broomwater

Broomwater is een oplossing van broom in water. De molecuulformule van broom is Br2. Door de broom kleurt het water geel/bruin. Het opgeloste broom reageert zodra het in contact komt met zwaveldioxide. Er ontstaan dan kleurloze stoffen. De heldere geel/bruine vloeistof verliest dus zijn kleur als het gemengd wordt met zwaveldioxide en daarom is broomwater een goede reactant voor zwaveldioxide. Zwaveldioxide is een gas waardoor het lastig kan zijn om dit te mengen met broomwater. Hier wordt vaak een gaswasfles voor gebruikt. 

... Lees meer
3 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Broomwater

Broomwater heeft een onaangename, prikkelende geur wat tot stand komt door het broom. In de scheikunde wordt broomwater onder andere als oxidatiemiddel gebruikt. Broomwater is dus een verdunde oplossing van broom gebruikt als een reagens in een reeks chemische experimenten.

Gevaren broomwater

Broomwater kan gevaarlijk zijn als het in de lucht of in aanraking met het lichaam komt. Als broomwater in de ogen komt dan dient u deze minimaal 15 minuten te spoelen met water en is het belangrijk om een dokter te waarschuwen. Ook bij het inslikken van broomwater is het belangrijk om de mond te spoelen en een dokter te waarschuwen. Bij enige klachten is het belangrijk om naar het ziekenhuis te gaan. Als broomwater wordt ingeademd dan is extra frisse lucht belangrijk. Komt het broomwater in contact met de huid, zorg dan dat dit goed wordt afgespoeld met water en ga bij enige klachten naar de dokter. 

Zorg dat de ruimte waarin wordt gewerkt met broomwater goed geventileerd wordt en werk met bescherming zoals handschoenen. Als het broomwater wordt gemorst maak dit dan schoon met natriumthiosulfaatoplossing of natriumcarbonaatoplossing en na de ontkleuring kan het worden opgedweild met veel water.

Broomwater bij InstruLabo

Het broomwater van InstruLabo is van goede kwaliteit en is beschikbaar in twee verschillende hoeveelheden. Er is broomwater verzadigde oplossing in 100 ml en in 500 ml. Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht of bent u nog opzoek naar andere chemicaliën? Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium dus werp gerust een blik op al onze artikelen. 

Broomwater kopen?

Heeft u interesse in het broomwater van InstruLabo. Wij helpen u graag bij enige vragen over onze broomwater of een van onze andere producten. Neem dan dus zeker contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite