Calcium hydroxide

Calcium hydroxide is een anorganische verbinding van calcium. De brutoformule van de stof is Ca(OH)2. De stof komt voor als een wit-lichtbeige zachte poeder of kleurloos kristal dat in water niet goed oplosbaar is. Calcium hydroxide kent veel verschillende namen, dit zijn onder andere gebluste kalk, calciumdihydroxide en kalkwater. De stof wordt geproduceerd wanneer ongebluste kalk wordt gemengd of geblust met water. Calcium hydroxide heeft een smeltpunt van 550 °C en een kookpunt van 2850 °C. 

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

Toepassingen calcium hydroxide

Een belangrijke toepassing van calcium hydroxide is als vlokmiddel, in waterzuivering en rioolwaterzuivering. Het vormt een pluizig geladen vaste stof die helpt bij het verwijderen van kleinere deeltjes uit water, dit resulteert dan tot een helderder product. Een andere belangrijke toepassing is in de papierindustrie, waar het als tussenproduct dient in de reactie bij de productie van natriumhydroxide. Verder kent de stof ook nog veel toepassingen in de voedselindustrie.  

Veiligheid rond calcium hydroxide

Tijdens het werken met alle chemicaliën, dus ook bij calcium hydroxide, is het belangrijk om bescherming te dragen. Denk hierbij aan beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen

Indien de stof toch in contact komt met de huid is het belangrijk om de huid goed af te spoelen en in geval van huidirritatie moet er een arts geraadpleegd worden. Als de stof in de ogen terecht komt moeten deze met geopende oogleden worden gespoeld en moet er een oogarts geraadpleegd worden. Na inslikken moet de mond worden gespoeld en indien de persoon in kwestie zich onwel begint te voelen moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van de stof moet er voor voldoende frisse lucht gezorgd worden en bij twijfels of bij aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. 

De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten bij blootstelling aan calcium hydroxide zijn gevaar voor blindheid, oogletsel, irritatie, hoesten en ademnood.

Calcium hydroxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan calcium hydroxide bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden en soorten van verschillende merken. Bekijk onze hele collectie om alle opties te zien. 

Calcium hydroxide kopen?

Bent u geïnteresseerd in het calcium hydroxide van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite