Calciumoxide

Calciumoxide is een basevormend oxide en de stof heeft als brutoformule CaO. De stof staat ook wel bekende onder de namen ongebluste kalk of gebrande kalk. Calciumoxide komt voor als een wit poeder en is goed oplosbaar in water. De stof heeft een dichtheid van 3,37 g/cm³, een smeltpunt van 2572 °C en een kookpunt van 2850 °C. Calciumoxide kent veel toepassingen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om citroenzuur, glucose en kleurstoffen te zuiveren en om koolstofdioxide te absorberen. Ook wordt het gebruikt als droogmiddel en als tussenproduct bij de productie van calciumhydroxide. 

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Synthese van calciumoxide

Calciumoxide kan ontstaan door het metaal calcium te oxideren met zuurstofgas. Een andere manier is de thermische ontleding van calciumcarbonaat. De thermische ontleding wordt bij circa 840 °C uitgevoerd. Dit proces was al in de Romeinse tijd bekend en uit die tijd dateren de eerste kalkovens waarin calciumoxide uit schelpen werd gewonnen.

Veiligheid rond calciumoxide

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij calciumoxide van belang om voorzichtig te werk te gaan. Draag om blootstelling aan de stof te voorkomen daarom ook altijd voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Indien u toch op enige wijze wordt blootgesteld aan de stof is het belangrijk om een arts te raadplegen.

Calciumoxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog verschillende koude en warmte apparaten en optische instrumenten bij InstruLabo. Ook vindt u meerdere opties aan calciumoxide bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden. Bekijk onze hele collectie om alle opties te zien. 

Calciumoxide kopen?

Heeft u interesse in het calciumoxide van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite