Calciumfosfaat

Calciumfosfaat is een natuurlijk zout en heeft als brutoformule Ca3(PO4)2. In de natuur komt de stof voor als het mineraal whitlockiet. Calciumfosfaat bestaat uit calciumionen en fosfaationen. Dit zijn ionen die veel in het lichaam voorkomen. Calciumfosfaat kan gewonnen worden uit gesteenten, maar kan ook gesynthetiseerd worden uit fosforzuur. De stof komt voor als een witte vaste stof die slecht oplosbaar is in water. Het heeft een dichtheid van 3,14 g/cm3 en een smeltpunt van 1670 °C.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Toepassingen van calciumfosfaat

Calciumfosfaat kent veel verschillende soorten toepassingen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als zuurteregelaar in voedingsmiddelen en als broodverbeteraar in voeding. De stof bindt ook metalen, versterkt anti-oxidantenactiviteit en versterkt de structuur van ingeblikte groenten. 

Veiligheid rond calciumfosfaat

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij calciumfosfaat van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor bescherming zoals, beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact komt met de huid is het belangrijk de huid goed af te spoelen met water. Komt calciumfosfaat in contact met de ogen dan is het belangrijk om de ogen goed af te spoelen met water. Na inslikken van de stof moet de persoon in kwestie veel water drinken en indien de persoon zich onwel voelt moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van de stof moet er voor voldoende frisse lucht gezorgd worden. Bij twijfels of aanhoudende klachten na blootstelling aan calciumfosfaat is het belangrijk om een arts te raadplegen. 

Calciumfosfaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit aanbod varieert van een grote keuze aan diverse chemicaliën tot glaswerk, pompen, bescherming en veiligheidsartikelen en zo vindt u dus ook calciumfosfaat in ons assortiment. Het calciumfosfaat is bij InstruLabo beschikbaar in verschillende soorten en merken. Bekijk het hele assortiment voor al onze opties.

Calciumfosfaat kopen?

Heeft u interesse in het calciumfosfaat van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste artikelen!

Search engine powered by ElasticSuite