Calciumsulfaat

Bij InstruLabo is Calciumsulfaat in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is het in 2-hydraat vorm beschikbaar, in watervrije vorm beschikbaar en in extra zuiver vorm beschikbaar. Deze hoeveelheden gaan vab 250 g tot 500 g en 1 kg. Kijk dus goed naar de variant en de hoeveelheid die u van Calciumsulfaat nodig heeft voordat u een bestelling bij InstruLabo plaatst. Let op: er kunnen onder bepaalde (zeldzame) omstandigheden vormen van zwavelzuur vrijkomen wanneer men met Calciumsulfaat werkt. Neem dus altijd de benodigde veiligheidsmaatregelen en draag gepaste veiligheidsmiddelen

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Wat is Calciumsulfaat?

Calciumsulfaat is een anorganische verbinding. Het heeft als brutoformule CaSO4. Calciumnitraat veroorzaakt blijvende hardheid in water. Elke vorm van deze stof is een witte en vaste stof. Deze zijn elk slecht oplosbaar in water. De dichtheid van deze stof is 2,3 kg/dm³. In de natuur komt calciumsulfaat in kristallijne vorm als seleniet en als albast voor. Deze vormen hebben twee moleculen kristalwater in het kristalrooster, namelijk: CaSO4·2H2O. 

Waarvoor wordt Calciumsulfaat gebruikt? 

Calciumsulfaat wordt voor verschillende redenen gebruikt. De voornaamste reden is om gips en stucwerk te produceren. Deze toepassingen maken gebruik van het feit dat gepoederd en gecalcineerd calciumsulfaat na hydratatie een vormbare pasta vormt en hard wordt als kristallijn calciumsulfaatdihydraat. Het helpt hierbij mee dat Calciumsulfaat slecht oplosbaar is in water. Hierdoor kan gips (nadat het gestolt heeft) nadat het in contact komt met water niet gemakkelijk oplossen. Het wordt als droogmiddel gebruikt in de vorm van y-anhydriet (de watervrije vorm). De Calciumsulfaathydraten worden ook als stollingsmiddel in producten zoals tofu gebruikt. In de E-nummerreeks staat het bekend als E516. HEt wordt ook wel als een verstevigingsmiddel, een meelbehandelingsmiddel, een sekwestreermiddel en een rijsmiddel gezien. 

Calciumsulfaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook Calciumsulfaat. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties. 

Calciumsulfaat kopen?

Heeft u interesse in de Calciumsulfaat van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite