Ceriumsulfaat

Ceriumsulfaat is het ceriumzout van zwavelzuur. De stof heeft als brutoformule Ce(SO4)2 en komt voor als een geel kristallijn poeder dat matig oplosbaar is in water. Ceriumsulfaat komt ook voor als tetrahydraat, octahydraat en dodecahydraat. Het kristalwater kan uit het tetrahydraat van ceriumsulfaat verdreven worden door de stof te verwarmen tot 180-200 °C. Ceriumsulfaat kan bereid worden door ceriumoxide op te lossen in zwavelzuur. De stof heeft een dichtheid van 3,91 g/cm³, een smeltpunt van 350 °C en is matig oplosbaar in water. 

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Toepassingen ceriumsulfaat

Ceriumsulfaat wordt in veel chemische analyses gebruikt. De stof is een sterke oxidator, voornamelijk onder zure omstandigheden. Indien ceriumsulfaat wordt toegevoegd aan een verdunde oplossing van zoutzuur, wordt er traag chloorgas gevormd. Met sterkere reductoren reageert de stof sneller. Ceriumsulfaat speelt ook een belangrijke rol als titrant bij redoxtitraties.

Is ceriumsulfaat gevaarlijk?

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij ceriumsulfaat van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende veiligheid en bescherming, zoals beschermende handschoenen, labjassen en oogbescherming. 

Komt ceriumsulfaat toch in contact met uw huid? Dan is het belangrijk om deze goed met voldoende water af te spoelen. Heeft u ceriumsulfaat in uw ogen gekregen? Spoel uw ogen dan minstens tien minuten uit met schoon en stromend water. Wanneer u de stof heeft ingeslikt, is het belangrijk om de mond goed te spoelen met water. Zorg bij inademing van ceriumsulfaat voor voldoende frisse lucht. Voelt u zich onwel, heeft u irritatie op uw huid, in uw ogen of heeft u andere klachten? Raadpleeg dan altijd een arts.

Ceriumsulfaat kopen bij InstruLabo

Naast meerdere opties aan ceriumsulfaat vindt u bij InstruLabo allerlei laboratoriuminstrumenten, chemicaliën en producten die werken met deze stoffen veilig maken. Al deze producten bestelt u eenvoudig online.

Heeft u de juiste vorm ceriumsulfaat gevonden en andere benodigdheden in uw winkelmandje verzameld? Voltooi de bestelling en profiteer van onze betrouwbare en snelle levering. Heeft u vragen of opmerkingen over ceriumsulfaat, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite