Cesium chloride

Cesium chloride is het cesiumzout van waterstofchloride en heeft als brutoformule CsCI. De stof komt voor als een wit hygroscopisch kristallijn poeder en heeft een zeer intensief bestudeerde kristalstructuur. Cesium chloride is zeer goed oplosbaar in zowel water als ethanol. Cesium chloride heeft een dichtheid van 3,99 g/cm³, een smeltpunt van 645 °C en een kookpunt van 1297 °C. Cesiumchloride kan op verschillende manieren worden gesynthetiseerd. De eerste methode is de reactie van cesiumhydroxide met zoutzuur. Een andere methode is de neutralisatiereactie van cesiumcarbonaat met zoutzuur. 

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Kristalstructuur

Cesium chloride is een kristallijne vaste stof met een kubisch kristalstelsel. Dit behoort tot de ruimtegroep Pm3m. De zijden van de eenheidscel zijn ieder 412,6 pm lang. Iedere eenheidscel is opgebouwd uit acht chloride-ionen, die op de hoekpunten van een kubus liggen. In het midden van de kubus ligt een cesiumion. Deze kristalstructuur komt ook voor bij cesium bromide en cesium jodide.

Veiligheid rond cesium chloride

Net als bij andere chemicaliën is het ook bij cesium chloride belangrijk om voorzichtig aan het werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen om blootstelling aan de stof te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming.

Maatregelen bij contact met cesium chloride

Indien cesium chloride toch in contact komt met de huid, moet deze goed met water worden afgespoeld. Na oogcontact met cesium chloride moeten de ogen voorzichtig worden gespoeld met water gedurende een aantal minuten. Raadpleeg bij twijfels of aanhoudende symptomen een arts. Na inslikken van cesium chloride moet bij een ongeval of onwel voelen onmiddellijk een arts geraadpleegd worden. Bij inademing van de stof moet er voor voldoende frisse lucht gezorgd worden. Ook hierbij geldt, raadpleeg bij twijfels of aanhoudende symptomen altijd een arts.

Cesium chloride kopen bij InstruLabo

Heeft u de juiste vorm cesium chloride gevonden voor in uw laboratorium of werkomgeving? Bestel de stof dan snel en eenvoudig online. Ook voor andere chemicaliën en laboratoriuminstrumenten bent u bij InstruLabo aan het juiste adres. Kijk gerust rond in ons volledige assortiment voor alle producten.

Heeft u een bestelling met cesium chloride en eventueel andere producten geplaatst? Dan zorgen we voor snelle en betrouwbare levering. Zo kunt u in een mum van tijd aan het werk met cesium chloride. Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze deskundige adviseurs staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite