Bariumnitraat

23 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

Bariumnitraat is een zout dat gebruikt wordt als oxidator en voor vlamkleuring. Bij InstruLabo is bariumnitraat in verschillende vormen en maten beschikbaar, waaronder bariumnitraat voor analyse, extra zuiver en in meerdere ACS-versies. De hoeveelheden variëren van 50 g tot 2 kg. Deze vorm van bariumzout is goed oplosbaar en heeft als brutoformule Ba(NO3)2. Bekijk hieronder ons hele bariumnitraat assortiment. Voor andere chemicaliën neemt u een kijkje bij ons complete aanbod.

Wat is bariumnitraat?

Bariumnitraat is een goed oplosbaar bariumzout. Het is afkomstig van salpeterzuur en heeft de brutoformule Ba(NO3)2. Deze stof is een sterke oxidator en komt voor als een wit of grijs kristallijn poeder of als naaldvormige kristallen. Deze kristallen zijn kleurloos. De molmassa is 261,3368 g/mol en de aggregatietoestand is vast. De kleur van bariumnitraat is wit en de dichtheid is 3,2 g/cm³. Het smeltpunt van bariumnitraat is 592 °C (ontleed) en het is goed oplosbaar in water. De oplosbaarheid van bariumnitraat in water is namelijk 90 g/L. Let op: bariumnitraat kan bij contact met andere metaalpoeders ontbranden. Wees dus voorzichtig wanneer u met bariumnitraat werkt. 

Waarvoor wordt bariumnitraat gebruikt? 

Bariumnitraat wordt onder andere gebruikt in pyrotechnische sassen als oxidator en wordt ingezet voor vlamkleuring. De stof kleurt namelijk groen wanneer er een chloordonor in de sas aanwezig is. Hiervoor wordt meestal een stof als pvc of parlon gebruikt. Deze stoffen staan elementair chloor af, wanneer ze sterk verhit worden. Wanneer er geen chloordonor aanwezig is, ontstaat er een felle witte vlam. Dit komt door de vorming van bariumoxide (BaO). De groene vlam komt voort uit bariummonochloride (BaCl+). Verder wordt bariumnitraat in de anorganische chemie gebruikt, wanneer een oplosbaar bariumzout nodig is. 

Veiligheid bij werken met bariumnitraat

Zoals bij vrijwel alle chemicaliën geldt ook bij bariumnitraat: ga voorzichtig te werk. Bariumnitraat is giftig bij inname via de mond, dus goede adembescherming is onmisbaar bij het werken met deze stof. Daarnaast kan bariumnitraat spontaan ontbranden wanneer het gemengd wordt met metaalpoeders. Ga daarom nauwkeurig te werk met de stof en draag naast adembescherming een veiligheidsbril en beschermende handschoenen.

Bariumnitraat bij InstruLabo

Zoekt u de juiste vorm en hoeveelheid bariumnitraat voor uw laboratoriumproject? Dan bent u bij InstruLabo aan het juiste adres. Kijk in ons complete assortiment aan bariumnitraat en filter op inhoud, merk en prijs om snel het juiste product te vinden. 

Naast bariumnitraat bieden we alle benodigdheden voor in uw laboratorium aan. Of u nu op zoek bent naar chemicaliën, diverse pompen of bescherming en veiligheidsmiddelen, wij hebben het in huis. We bezorgen bariumnitraat en andere producten met snelle en betrouwbare levering en gaan altijd voor producten van hoge kwaliteit.

Bariumnitraat kopen?

Heeft u interesse in bariumnitraat van InstruLabo of in een van onze andere producten? Bestel die producten dan snel en eenvoudig via InstruLabo.nl. We begrijpen het als u vragen heeft over bariumnitraat of er door het grote aanbod niet helemaal uit komt. Onze deskundigen staan voor u klaar en helpen u graag verder met persoonlijk en professioneel advies. Neem contact met ons op voor hulp bij uw zoektocht naar de juiste producten en een gepast antwoord op al uw vragen.

Search engine powered by ElasticSuite