Laden...

Cyclohexaan

Cyclohexaan is een cycloalkaan met als brutoformule C6H12. Cyclohexaan is een kleurloze vloeistof met een zachte zoete geur. De kenmerkende geur van cyclohexaan lijkt op de geur van wasmiddel. Ook kan het ruiken naar schoonmaakmiddelen, waar de stof soms ook in wordt gebruikt. Zuiver cyclohexaan is vrijwel niet reactief en wordt daarom ook voornamelijk als oplosmiddel gebruikt. Cyclohexaan wordt voornamelijk gebruikt voor de industriële productie van bijvoorbeeld caprolactam en adipinezuur. Bij Instrulabo hebben we voldoende Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cyclohexaan is een cycloalkaan met als brutoformule C6H12. Cyclohexaan is een kleurloze vloeistof met een zachte zoete geur. De kenmerkende geur van cyclohexaan lijkt op de geur van wasmiddel. Ook kan het ruiken naar schoonmaakmiddelen, waar de stof soms ook in wordt gebruikt. Zuiver cyclohexaan is vrijwel niet reactief en wordt daarom ook voornamelijk als oplosmiddel gebruikt. Cyclohexaan wordt voornamelijk gebruikt voor de industriële productie van bijvoorbeeld caprolactam en adipinezuur. Bij Instrulabo hebben we voldoende opties aan cyclohexaan.

Cyclohexanone en cyclohexanol

Cyclohexaan is niet reactief en ondergaat een katalytische oxidatie om cyclohexanone en cyclohexanol te produceren. Een mengsel van cyclohexanon en cyclohexanol is een grondstof voor adipinezuur en caprolactam. Jaarlijks worden er enkele miljoenen kilogram aan cyclohexanone en cyclohexanol geproduceerd.

Gebruik van cyclohexaan

Cyclohexaan wordt gebruikt als oplosmiddel in sommige merken van correctievloeistof. Cyclohexaan wordt soms ook gebruikt als een niet-polair organisch oplosmiddel. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt als herkristallisatie-oplosmiddel. Veel organische verbindingen hebben namelijk een goede oplosbaarheid in heet cyclohexaan en een slechte oplosbaarheid bij lage temperaturen. Verder kan cyclohexaan ook worden gebruikt voor de kalibratie van differentiële scanning calorimetrie van instrumenten en wordt cyclohexaan damp gebruikt in vacuüm koolovens bij de fabricage van warmtebehandeling apparatuur.

Is cyclohexaan gevaarlijk?

Cyclohexaan is een licht ontvlambare vloeistof en damp. Cyclohexaan kan dodelijk zijn als het wordt ingeslikt of in de luchtwegen terechtkomt. Cyclohexaan kan ook huidirritatie veroorzaken. Daarnaast kan cyclohexaan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken en is het zeer giftig voor organismen die in het water leven. Dit kan dus ook langdurige gevolgen hebben voor deze organismen.

Probeer cyclohexaan op afstand te houden van warmte, vonken, open vuur of hete oppervlakken. Voorkom het loslaten van cyclohexaan in het milieu en draag altijd bescherming zoals beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming, tijdens het werken met cyclohexaan. Bewaar cyclohexaan op een koele en geventileerde plaats.

Cyclohexaan bij Instrulabo

Bij Instrulabo hebben wij verschillende opties aan hoeveelheden van cyclohexaan. Hierdoor kunt u precies aanschaffen hoeveel nodig heeft. Ook zijn er verschillende soorten cyclohexaan. Er is keuze uit bijvoorbeeld cyclohexaan zuiver, cyclohexaan glass distilled grade of cyclohexaan voor HPLC. Bent u ook nog op zoek naar andere chemicaliën? Bij Instrulabo hebben we een breed assortiment aan chemicaliën en andere producten.

Cyclohexaan kopen?

Er zijn bij InstruLabo voldoende opties aan cyclohexaan bij ons te vinden en als u nog vragen heeft over onze cyclohexaan of over een van onze andere chemicaliën dan beantwoorden wij deze graag. Neemt u dan dus zeker contact met ons op.

 

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken