Laden...

Gentiaan Violet

Gentiaan violet is een traditioneel en natuurlijk middel. Gentiaan violet is een paarse inkt en staat bekend om zijn schimmeldodende eigenschappen. Het product wordt gebruikt om schimmelinfecties op de huid of in de mond te behandelen. Een arts kan gentiaan violet voorschrijven voor ringworm of voetschimmel. Verder wordt gentiaan violet veel gebruikt tijdens de behandeling van spruw en candida albicans. Gentiaan violet bevat een antiseptisch stervend middel dat de huid, nagels en kleding Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gentiaan violet is een traditioneel en natuurlijk middel. Gentiaan violet is een paarse inkt en staat bekend om zijn schimmeldodende eigenschappen. Het product wordt gebruikt om schimmelinfecties op de huid of in de mond te behandelen. Een arts kan gentiaan violet voorschrijven voor ringworm of voetschimmel. Verder wordt gentiaan violet veel gebruikt tijdens de behandeling van spruw en candida albicans. Gentiaan violet bevat een antiseptisch stervend middel dat de huid, nagels en kleding paars kan kleuren.

Eigenschappen van Gentiaan Violet

Gentiaan violet is een natuurlijk middel en staat vooral bekend om zijn schimmeldodende eigenschappen. Gentiaan violet is alcoholarm en wordt veel gebruikt als behandeling voor een infectie genaamd spruw. Het gebruik van gentiaan violet zorgt voor minder of geen last van een uitgedroogde of geïrriteerde huid. Daarnaast is gentiaan violet een goed alternatief voor reguliere medicijnen. 

Gebruik van Gentiaan violet

Gentiaan violet is veilig bij juist gebruik. Gentiaan violet is niet om in te nemen en hoor je niet langer dan 3-7 dagen achter elkaar te gebruiken. Het product kan bij mensen die een gevoelige huid hebben voor lichte irritatie zorgen. Als dit gebeurt kan het middel worden verdund met water of het gebruik worden gestaakt. Bij het gebruik van te sterke concentraties, bij langdurig gebruik en bij een overdosering kan huidirritatie optreden, zoals blaren. Verder kan er een donker paarse verkleuring ontstaan van de behandelde plek.

Gentiaan violet: spruw

Gentiaan violet wordt gebruikt om de infectie genaamd spruw tegen te gaan. Door gebruik te maken van gentiaan violet kan spruw op een eenvoudige manier worden behandeld. De term spruw wordt veelal gebruikt om een schimmelinfectie rond de mond te omschrijven. De schimmelinfectie komt vooral voor bij baby’s, kinderen en ouderen. De tong, mondhoeken en de binnenkant van de wangen zijn dan wit beslagen en doen pijn. Deze schimmel kan ook voorkomen op de slijmvliezen van de geslachtsdelen. Spruw komt ook voor rond de tepels van moeders die borstvoeding geven.

Er zijn meerdere factoren waardoor spruw kan ontstaan. Dit kan onder andere zijn door het ontbreken van de normale bacteriële mondflora of slechte mondhygiëne. Verder kan het ook ontstaan door het gebruik van antibiotica of het hebben van diabetes, syndroom van down of een bepaalde immuunstoornissen.  

Gentiaan violet kopen bij InstruLabo?

Bent u op zoek naar gentiaan violet of heeft u interesse in een van onze andere chemicaliën, maar komt u hier niet helemaal uit? Wij helpen u hier dan graag mee verder dus schroomt u zich niet om contact met ons op te nemen!

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken