Laden...

Hexaan

Hexaan is een organische verbinding en de stof heeft als brutoformule C6H14. Bij kamertemperatuur komt de stof voor als een kleurloze en ontvlambare vloeistof. De stof wordt gewonnen uit aardolie en kent veel verschillende toepassingen in verschillende industrieën. Hexaan of n-hexaan valt binnen de stoffen alkanen en is een verzadigde koolwaterstof. N-hexaan is een belangrijk bestanddeel van benzine en is weinig reactief. De stof heeft een dichtheid van 0,6603 g/cm³, een smeltpunt van Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hexaan is een organische verbinding en de stof heeft als brutoformule C6H14. Bij kamertemperatuur komt de stof voor als een kleurloze en ontvlambare vloeistof. De stof wordt gewonnen uit aardolie en kent veel verschillende toepassingen in verschillende industrieën. Hexaan of n-hexaan valt binnen de stoffen alkanen en is een verzadigde koolwaterstof. N-hexaan is een belangrijk bestanddeel van benzine en is weinig reactief. De stof heeft een dichtheid van 0,6603 g/cm³, een smeltpunt van - 95 °C, een kookpunt van 69 °C en een vlampunt van -22 °C.

Toepassingen van hexaan

Een kenmerkend gebruik van hexaan in laboratoriums is het verwijderen van olie- en vet verontreinigingen uit water en grond voor analyse. Doordat de stof niet gemakkelijk kan worden gescheiden, wordt het ook gebruikt voor reacties waarbij sterke basen betrokken zijn. 

Daarnaast worden hexanen ook gebruikt in diverse industrieën bij de formulering van lijmen van schoenen, lederen producten en dakbedekking. Ook worden hexanen gebruikt om bakolie uit zaden te halen, voor het reinigen en ontvetten en bij de productie van textiel.

In de chromatografie wordt hexaan toegepast als een apolair oplosmiddel. Bij preparatieve chromatografie kan de concentratie van een groot volume hexanen leiden tot een monster dat verontreinigd is door alkanen. Dit leidt tot het verkrijgen van een vaste verbinding. 

Hexaan formule

Veilig werken met hexaan

Hexaan is een gevaarlijke stof, voornamelijk op lange termijn. De acute toxiciteit is relatief laag. De damp van hexaan kan een narcotische werking hebben. Wanneer een hoge concentratie hexaan wordt geïnhaleerd kan dit leiden tot slapeloosheid, hoofdpijn en overgeven. Voor uw eigen veiligheid wordt het aanbevolen om met adembescherming te werken en andere veiligheidsmiddelen zoals lichaamsbescherming, oogbescherming en beschermende handschoenen

Hexaan bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maken. In ons ruime assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook hexaan. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben.

Hexaan kopen 

Heeft u interesse in het hexaan van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen. 

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken