Laden...

Paraffine olie

Wit u paraffine olie kopen? InstruLabo kan u paraffine aanbieden in diverse soorten, paraffine was (vast) en paraffine olie (vloeibaar).

Wat is het verschil tussen paraffine was en paraffine olie?

In de vaste vorm is paraffine een zachte, kleurloze, vaste stof. Het product paraffine is afgeleid van aardolie of een aanverwante grondstof (steenkool, schalieolie). Het wordt o.a. toegepast als smeermiddel.

Door paraffine was te bewerken, kunnen wassen verkregen worden, die bijvoorbeeld een ander smeltpunt hebben dan de oorspronkelijke Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wit u paraffine olie kopen? InstruLabo kan u paraffine aanbieden in diverse soorten, paraffine was (vast) en paraffine olie (vloeibaar).

Wat is het verschil tussen paraffine was en paraffine olie?

In de vaste vorm is paraffine een zachte, kleurloze, vaste stof. Het product paraffine is afgeleid van aardolie of een aanverwante grondstof (steenkool, schalieolie). Het wordt o.a. toegepast als smeermiddel.

Door paraffine was te bewerken, kunnen wassen verkregen worden, die bijvoorbeeld een ander smeltpunt hebben dan de oorspronkelijke paraffine was.

De vaste paraffine vindt u in subcategorie Paraffine vast.

Paraffine olie kopen? Vloeibare paraffine is een geraffineerde minerale olie en wordt toegepast in de cosmetica en voor medische doeleinden. Omdat het ook een hoog kookpunt heeft zijn er ook versies die gebruikt kunnen worden als badvloeistof in een oliebad.

In subcategorie Paraffine olie (vloeibaar) vindt u de vloeibare vorm van paraffine.

Kenmerken van paraffine

  • Molecuulformule: CnH2n+2.
  • IUPAC-naam: Paraffine
  • CAS-nummer: 8002-74-2 (vast), 8012-95-1 en 8042-47-5 (vloeibaar).
  • E-nummer: E905.
  • EG-nummer: 232-315-6.
  • Beschrijving: witte, vaste massa of olie achtige stof.
  • Aggregatietoestand: vast of vloeibaar.
  • Kleur: wit (vast), kleurloos (vloeibaar)
  • Smeltpunt: boven +37°C (vast).
  • Kookpunt: boven +370°C.
  • Oplosbaarheid in water: slecht; ca. 1 mg/l; kan wel opgelost worden in ether, benzeen, trichlooretheen, koolstofdisulfide, benzine en bepaalde esters.

Gebruik van paraffine olie en de toepassingen

Als was wordt paraffine onder andere toegepast als smering, elektrische isolatie (paraffine was heeft een soortelijke weerstand tussen 1013 en 1017 ohm/meter). Paraffine was is ook een grondstof die gebruikt wordt bij de fabricage van kaarsen. Door het toevoegen van verf aan de paraffine was kunnen er ook kleurpotloden worden gemaakt.

Ook wordt paraffine was gebruikt in een histologisch of pathologisch laboratorium. Weefsel wordt met paraffine was geïmpregneerd, voordat er dunne weefselmonsters worden gesneden.

Als olie wordt paraffine olie toegepast in bijvoorbeeld smeermiddelen en vetten, lijmen en kitten, poetsmiddelen en wassen, antivriesproducten en coatingproducten. Paraffine is als olie ook een bestanddeel van cosmetische producten en (medische crèmes en zalven).

Paraffine olie kopen bij Instrulabo

Wilt u paraffine olie kopen? Wij beschikken over diverse soorten paraffine. Heeft u vragen over paraffine olie of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken