Laden...

Pepsine

Pepsine is een spijsverteringsenzym dat wordt geproduceerd in de maag van zoogdieren. De stof heeft de unieke eigenschap om eiwitten af te breken in kleinere peptiden en aminozuren. Dit is essentieel voor de spijsvertering. Pepsine heeft een optimale pH-waarde van rond de 2. Dit houdt in dat de stof het beste functioneert in een zure omgeving. Dit wordt in de maag bereikt door de aanwezigheid van zoutzuur, dat helpt om de pH-waarde op Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pepsine is een spijsverteringsenzym dat wordt geproduceerd in de maag van zoogdieren. De stof heeft de unieke eigenschap om eiwitten af te breken in kleinere peptiden en aminozuren. Dit is essentieel voor de spijsvertering. Pepsine heeft een optimale pH-waarde van rond de 2. Dit houdt in dat de stof het beste functioneert in een zure omgeving. Dit wordt in de maag bereikt door de aanwezigheid van zoutzuur, dat helpt om de pH-waarde op peil te houden. 

Toepassingen pepsine

Wanneer pepsine wordt ingenomen, wordt het meestal gebruikt als een supplement om de spijsvertering te verbeteren. Het kan ook worden gebruikt in de voedingsindustrie als een additief om de textuur van bepaalde producten te verbeteren.

Veiligheid rond pepsine

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij pepsine van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact met de huid komt moet deze goed met water worden afgespoeld. Na oogcontact met pepsine moeten de ogen voorzichtig worden gespoeld met water voor een aantal minuten. Bij twijfels of aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. Na inslikken van de stof moet bij een ongeval of onwel voelen onmiddellijk een arts geraadpleegd worden. Bij inademing van de stof moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden en bij twijfels of aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten na blootstelling aan pepsine zijn irritatie, allergische reacties, hoesten en ademnood.

Pepsine bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan pepsine bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien.

Pepsine kopen

Bent u geïnteresseerd in het pepsine van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken