Sorbinezuur

Sorbinezuur is een natuurlijk voorkomend conserveermiddel. Het komt voor als een kleurloze of witte vaste stof en heeft een zachtzure smaak. Ook is de stof slecht oplosbaar in water en sublimeert het makkelijk. Sorbinezuur kan in speelgoed (waaronder vingerverf), maar ook in verschillende verzorgingsproducten teruggevonden worden. Sorbinezuur heeft de chemische formule CH3(CH)4CO2H en het werd voor het eerst geïsoleerd uit onrijpe bessen van de Sorbus aucuparie (lijsterbes), daarom ook de naam.

... Lees meer
3 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

Waarvoor wordt sorbinezuur gebruikt?

Sorbinezuur kan als additief voor koud rubber gebruikt worden en als tussenproduct bij de vervaardiging van weekmakers en smeermiddelen. Ook wordt het veel als conserveermiddel in verschillende voedingsproducten toegepast. Het remt in hoge maten de groei van schimmels en gisten. Sorbinezuur kan ook door de condensatiereactie van malonzuur en crotonaldehyde synthetisch bereid worden. Het bestaat uit antimicrobiële middelen, zoals natriumsorbaat, kaliumsorbaat en calciumsorbaat. Deze zouten remmen en voorkomen de groei van schimmels en gisten. Bij InstruLabo is er ALFA AESAR Sorbinezuur 99% beschikbaar en sorbinezuur met synthese kwaliteit

Veiligheid rond sorbinezuur

Bij langdurige of herhalende blootstelling aan sorbinezuur kan dit schade aan uw lichaam veroorzaken. De stof kan huidirritatie, ernstige oogirritatie en irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Zorg daarom altijd dat tijdens het werken met deze stof u de ruimte goed ventileert en beschermende kleding draagt. Draag altijd beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming. Komt de stof toch terecht in de ogen of op de huid, spoel deze dan goed af. Indien mogelijk moeten contactlenzen worden verwijderd. 

Sorbinezuur bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot verschillende beschermingsartikelen en zo dus ook sorbinezuur. Het sorbinezuur is in verschillende hoeveelheden beschikbaar. Zo zijn er verschillende soorten sorbinezuur in verschillende hoeveelheden beschikbaar. Zo bestelt u gemakkelijk de juiste hoeveelheid sorbinezuur bij InstruLabo. 

Sorbinezuur kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite