Laden...

Sulfaminezuur

Sulfaminezuur is een matig sterk anorganisch zuur en heeft als brutoformule H3NSO3. De stof komt voor als een wit tot kleurloze, geurloze, kristallijne vaste stof die goed oplosbaar is in water. Hierin hydrolyseert het langzaam tot ammoniumwaterstofsulfaat. Sulfaminezuur staat ook wel bekend als amidosulfonzuur, amidozwavelzuur, aminosulfonzuur en sulfamidezuur. Het is een moleculaire verbinding dat veel toepassingen kent. De stof smelt bij 205 °C. Sulfaminezuur kan worden gezien als een tussenproduct tussen zwavelzuur en Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Sulfaminezuur is een matig sterk anorganisch zuur en heeft als brutoformule H3NSO3. De stof komt voor als een wit tot kleurloze, geurloze, kristallijne vaste stof die goed oplosbaar is in water. Hierin hydrolyseert het langzaam tot ammoniumwaterstofsulfaat. Sulfaminezuur staat ook wel bekend als amidosulfonzuur, amidozwavelzuur, aminosulfonzuur en sulfamidezuur. Het is een moleculaire verbinding dat veel toepassingen kent. De stof smelt bij 205 °C. Sulfaminezuur kan worden gezien als een tussenproduct tussen zwavelzuur en sulfamide, waarbij bij iedere stap een hydroxylgroep wordt vervangen door een aminegroep. 

Toepassingen sulfaminezuur

Sulfaminezuur is een ingrediënt van veel zure reinigingsmiddelen en dient voor het verwijderen van aanslag. Verder wordt het veel gebruikt in de synthese van kunstmatige zoetstoffen en wordt in het water opgeloste sulfaminezuur gebruikt als herbicide. Daarnaast wordt de stof ook gebruikt bij het maken van verf en pigmenten en wordt het gebruikt ter vervanging van zoutzuur op veel gebieden. 

Gevaren sulfaminezuur

Blootstelling aan sulfaminezuur kan huidirritatie en ernstige oogirritatie veroorzaken. Ook is het schadelijk voor in het water levende organismen met langdurige gevolgen als het in het milieu terecht komt. Zorg dat tijdens het werken met deze stof er altijd voldoende voorzorgsmaatregelen worden genomen en draag beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming.

Komt de stof toch in contact met de huid, veeg dan de losse deeltjes van de huid af en spoel het vervolgens goed af met water. Indien de huid begint te irriteren moet er een arts geraadpleegd worden. Na oogcontact moeten de ogen voor minstens tien minuten met schoon, vloeiend water worden afgespoeld terwijl de oogleden goed open worden gehouden. Bij oogirritatie moet er een oogarts geraadpleegd worden. 

Na inademing van de stof moeten moet er voor voldoende frisse lucht worden gezorgd en bij twijfels bij aanhoudende symptomen moet er een arts worden geraadpleegd. Na inslikken van sulfaminezuur moet de mond worden gespoeld en indien de persoon in kwestie zich onwel voelt moet er een arts geraadpleegd worden. 

Sulfaminezuur bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van veel verschillende chemicaliën tot diverse pompen en verschillende beschermingsmiddelen. Zo vindt u dus ook meerdere opties aan sulfaminezuur bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden, namelijk 500 gram en 1 kilogram. Bekijk de hele collectie om te zien welke we opties we hebben. 

Sulfaminezuur kopen?

Heeft u interesse in het sulfaminezuur van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken