Laden...

Tin chloride

Tin(II) chloride is een tinzout van waterstofchloride en heeft als brutoformule SnCI2. De stof komt voor als kleurloze of witte kristallen en is erg goed oplosbaar in water. De stof vormt een stabiel dihydraat, maar waterige oplossingen hebben de neiging om hydrolyse te ondergaan, vooral als ze heet zijn. Tin chloride wordt voor gebruikt als reductiemiddel en in elektrolytische baden voor vertinnen. Het is belangrijk tin chloride niet te verwarren met de andere Lees meer

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Tin(II) chloride is een tinzout van waterstofchloride en heeft als brutoformule SnCI2. De stof komt voor als kleurloze of witte kristallen en is erg goed oplosbaar in water. De stof vormt een stabiel dihydraat, maar waterige oplossingen hebben de neiging om hydrolyse te ondergaan, vooral als ze heet zijn. Tin chloride wordt voor gebruikt als reductiemiddel en in elektrolytische baden voor vertinnen. Het is belangrijk tin chloride niet te verwarren met de andere chloriden van tin. Dit zijn tin(IV)chloride en tinchloride (SnCI4). 

Kenmerken tin chloride

Tin chloride is in aggregatietoestand een vaste stof. Het is goed oplosbaar in water, ethanol, aceton en di-ethylether. De stof is overigens niet oplosbaar in xyleen. Tin chloride heeft in watervrije toestand een smeltpunt van 246,8 °C en een kookpunt van 622-644 °C. Als dihydraat heeft de stof een smeltpunt van 37 °C.

Veiligheid rond tin chloride

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij tin chloride belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Draag daarom tijdens het werken met tin chloride altijd voldoende bescherming, denk hierbij aan beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact komt met de huid, moet deze onmiddellijk worden gewassen met veel water. Ook is behandeling door een arts direct noodzakelijk, omdat niet behandelde brandwonden in moeilijk geneesbare wonden kunnen veranderen. Bij oogcontact met tin chloride is het belangrijk om de ogen direct met geopende oogleden te spoelen met stromend water en moet er een oogarts geraadpleegd worden. 

Na inslikken van de stof moet de mond worden uitgespoeld en moet er veel water worden gedronken. De mond spoelen kan alleen wanneer de persoon in kwestie bij bewustzijn is. Ook moet er onmiddellijk een arts geraadpleegd worden, want bij inslikken bestaat er gevaar op perforatie van de slokdarm en de maag. Na inademing van de stof moet er voor verse lucht gezorgd worden en bij twijfel of bij aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. 

De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten van blootstelling aan tin chloride zijn corrosie, braken, gevaar voor blindheid, maagperforatie, irritatie, hoesten en ademnood. 

Tin chloride bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u ook een groot aanbod aan tin chloride. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten, hoeveelheden en van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben. 

Tin chloride kopen?

Bent u geïnteresseerd in het tin chloride van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken