Laden...

Tolueen

Tolueen wordt ook wel methylbenzeen genoemd en is een vluchtige vloeistof. Deze chemische verbinding wordt vaak gebruikt als een verdunningsmiddel en als grondstof in de chemische industrie. Het bestaat uit een benzeenring waarvan één waterstofatoom vervangen is door een methylgroep. InstruLabo biedt u een ruim aanbod van diverse fabrikanten en in diverse kwaliteiten tolueen. Bent u niet op zoek naar tolueen, maar misschien naar andere chemicaliën? Neem dan Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tolueen wordt ook wel methylbenzeen genoemd en is een vluchtige vloeistof. Deze chemische verbinding wordt vaak gebruikt als een verdunningsmiddel en als grondstof in de chemische industrie. Het bestaat uit een benzeenring waarvan één waterstofatoom vervangen is door een methylgroep. InstruLabo biedt u een ruim aanbod van diverse fabrikanten en in diverse kwaliteiten tolueen. Bent u niet op zoek naar tolueen, maar misschien naar andere chemicaliën? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment.

Gebruik tolueen en toepassingen

Tolueen wordt toegepast als verdunningsmiddel (denk aan thinner en bandenplakmiddel) en als grondstof in de chemie. TNT, een explosieve stof, wordt gemaakt uit tolueen.

Kenmerken van tolueen:

 • Molecuulformule: C6H5CH3 en C7H8
 • IUPAC-naam: methylbenzeen
 • Molmassa: 92.14 g/ml
 • CAS-nummer: 108-88-3
 • EG-nummer: 203-625-9
 • Beschrijving: kleurloze, ontvlambare vloeistof
 • Aggregatietoestand: vloeibaar
 • Kleur: kleurloos
 • Dichtheid: 0.87 g/cm3
 • Smeltpunt: -93 °C
 • Oplosbaarheid in water: slecht; goed oplosbaar in methanol, ethanol, 2-propanol, aceton, di-ethylether, benzeen, dichloormethaan, dimethylformamide, azijnzuur, chloroform

Tolueen gevaren 

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij tolueen belangrijk om voorzichtig aan het werk te gaan met deze stof. Draag daarom altijd tijdens het werken met alle chemicaliën voldoende bescherming zoals, beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen. Indien u toch op enige wijze wordt blootgesteld aan deze stof raadpleeg dan bij enige klachten of twijfel een arts. 

Tolueen bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook tolueen. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties.

Tolueen kopen

Op zoek naar tolueen of naar andere soorten chemicaliën? Neem dan gerust een kijkje bij ons volledige chemicaliën assortiment. Heeft u nog vragen over tolueen of over een ander artikel? Neem dan zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen!

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken